** اسید هیومیک در درتمامی ترکیبات هوموسی حاصل از اکسیداسیون بیولوژیکی مواد آلی وجود دارد ولی مقدار آن متفاوت می باشد . با استفاده از انواع عصاره گیرهای اسیدی و یا قلیایی می توان این مواد با ارزش را استخراج نمود .
این نوع اسیدها را می توان از کود دامی پوسیده ، کمپوست پسماند شهری و دیگر کمپوست های بقایای گیاهی جدا سازی و به صورت خالص و یا با ترکیب با سایر عناصر غذایی مورد استفاده گیاه قرار داد.
مزایای اسید های هیومیک:
اسید های هیومیک سبب بهبود خصوصیات فیزیکی ، شیمیائی و بیولوژیکی خاک می گردند.
الف – بهبود خصوصیات فیزیکی :
- افزایش ظرفیت نگهداری رطوبت در خاک .
- افزایش تهویه خاک.
- کاهش فرسایش خاک .
- افزایش مقاومت گیاه به خشکی.
ب- بهبود خصوصیات شیمیائی خاک :
- افزایش درصد ازت کل در خاک .
- متعادل نمودن خاک های اسیدی و قلیائی.
- افزایش ظرفیت تبادل کاتیونی خاک .
- افزایش یافتن جذب مواد غذائی.
- مواد غذائی مورد نیاز گیاه را در طول دوره رشد فراهم می آورد.
ج- مزایای بیولوژیکی اسید های هیومیک :
- افزایش تقسیم سلولی و رشد گیاه .
- افزایش قطر دیواره سلولی و مقاومت به افات و بیماری ها .
- افزایش درصد جوانه زنی بذر .
- افزایش میکروبهای مفید خاک .
- افزایش میزان ویتامین ها در گیاه .
- افزایش رشد ریشه.
- افزایش فتو سنتز در گیاه .
- افزایش میزان آنزیم ها در گیاه .
***اگر مایل به مطالعه بیشتر راجع به کود های اسید هیومیک و روش و میزان استفاده از آن ها در درختان میوه زراعت و... هستید میتوانید مجموعه مقالات روش استفاده از اسید هیومیک را از اینجا دانلود نمایید
مطالب مرتبط: