سبز نیوز

مطالب کاربردی گیاهان زینتی.گیاهان دارویی.کشت قارچ.کشت گلخانه ای.تراریوم و بونسای

سبز نیوز

مطالب کاربردی گیاهان زینتی.گیاهان دارویی.کشت قارچ.کشت گلخانه ای.تراریوم و بونسای

نخل مرداب

نخل مرداب همان طور که از اسم آن پیداست، باید در گلدانی پرورش پیدا کند که مرداب گونه و دارای رطوبت زیاد باشد، این گیاه همیشه سبز(evergreen) ارتفاعی معادل ۳۰ تا ۹۰ سانتیمتر و در محیط هایی که شرایط محیطی برای رشد آن مناسب باشد تا ۱۵۰ سانتیمتر هم می رسد.

ساقه های این گیاه به صورت عمودی به سمت بالا آماده و همانند درخت نخل بی برگ است و در رأس ساقه برگ های باریک به صورت چتر گسترده می شود، در روی برگ ها شیارهایی به صورت موازی (parallel) دیده می شود که همین امر نشان دهنده آن است که باید در تمیز کردن برگ ها دقت شود.

این گیاه در تابستان به گل نشسته و گل های قهوه ای و کوچک از راس آن به صورت دایره وار رشد می کند.

شرایط نگاه داری

توجه شود این گیاه به دماهای کمتر از ۱۰ درجه حساس است و نباید آن را در زمستان در مکان هایی قرار دادکه دمای آن از ۱۰ درجه کمتر می شود قرار داد زمانی که گیاه در فصل زمستان دچار خزان شد، نباید نگران شد این گیاه همیشه سبز است. ولی بهتر است برای زیبایی بیشتر در زمستان ساقه هارا از سطح خاک قطع کرد تا در بهار دوباره رشد کند.

وابسته به حالت موازی و نیاز برگ گیاه که در قبل ذکر شد باید هفته ای دوبار برگ ها تمیز شده و از غبار گرفتگی آن جلوگیری کرد.

در بهار و تابستان که دو فصل با نیاز آبی بالاتر نسبت به فصل های دیگر برای تمامی گیاهان است نخل مرداب را باید روزی یک بار آبیاری کرده و از هدر رفت آب به وسیله زهکش (سیستمی در ته گلدان که باعث خروج آب از انتهای آن می شود) جلو گیری کرد، زیرا این گیاه به محیطی باتلاقی برای رشد نیاز دارد. برای از بین بردن اثر زهکش گلدان باید آن را درون یک زیر گلدانی که ارتفاعی مطلوب برای باتلاقی شدن گلدان داشته باشد.

برای تغذیه این گیاه باید از کود مایع پس از ۳ ۴ بار آبیاری استفاده گردد.

زیرا این گیاه مصرف آب بالایی دارد و به همین خاطر باید تغذیه آن رعایت شود، برای بستر این گیاه باید از مواد و مواردی استفاده شود تا شکل باتلاق را به خود بگیرد، موادی مانند شن و خورده سنگ به علت عدم جذب آب و نگاه داری آن برای این کار مناسب نیست پس باید از خاک های سنگین که توانایی نگاهداری آب را به مدت بالا دارد استفاده کرد، مانند خاک های رسی که می تواند آب را به مدت زیاد درون خود نگه دارد.

توجه شود در میزان استفاده از خاک های رسی مخلوط با آب زیاده روی نشود، زیرا در آن صورت خاک های رسی اجازه جذب آب توسط ریشه را نمی دهد. بعد از پر شدن سه چهارم گلدان توسط ریشه گیاه باید repotting یا تعویض گلدان انجام شود.

توجه شود که این گیاه باید در معرض نور آفتاب باشد، در حالی که باید ریشه ها درون آب بماند این گیاه می تواند در شرایط نیمه سایه هم بماند.

تکثیر

نخل مرداب را می توان از اواسط بهار تا اوایل تابستان تکثیر کرد، این گیاه را از گلدان در آورید و ریشه ها را از یک دیگر جدا کنید، برای اینکار معمولا از چاقو استفاده می شود که روشی اشتباه است، زیرا با زخمی کردن زیاد ریشه ها زمینه های از بین رفتن گیاه فراهم می شود.

پس آن را فقط با دست جدا کنید تا از زخمی شدن بیش حد آن جلو گیری شود.

گیاه تقسیم شده را درون گلدانی با خاک پیت و کمپوست قرار دهید و تا حد ظرفیت گلدان آبیاری کنید زیرا این گیاه به تنش کم آبی بسیار حساس است. روش دیگر و در عین حال سخت تر وجود دارد، به صورتی که وقتی گیاه به گل می نشیند آنرا از قسمت پایین برگ ها به طوری که قسمتی از گل و برگ و ساقه وجود داشته باشد جدا کرده و برعکس درون خاک قرار می دهیم، به نحوی که برگ ها و گل ها درون آب و ساقه بیرون خاک باشد وقتی گیاه به وسیله برگ و گل ریشه دار شد آن را به گلدان مربوط انتقال می دهیم.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد