-
انجیر
جمعه 20 اردیبهشتماه سال 1392 23:36
نام فارسی : انجیر نام انگلیسی : Fig نام علمی : Ficus carica خانواده : Moraceae انجیر با توجه به ارزش غذایی و طبی بالا در بیشتر نقاط دنیا از جمله گرمسیری ، نیمه گرمسیری و معتدله کاشت می شود . استان فارس و شهرستان استهبان سهم عمده ای در تولید انجیر خشک در ایران و دنیا دارند . محیط رشد : انجیر یک گیاه خزان کننده بوده که...
-
نخل روغنی
جمعه 20 اردیبهشتماه سال 1392 23:34
گیاهشناسی : نخل روغنی با نام علمی guineensis Elaeis متعلق به خانواده نخیلات Palmaceae بوده از سواحل غربی آفریقا و کشورهای آسیایی نظیر اندونزی و مالزی منشاء گرفته است. نخل روغنی گیاهی یک پایه بوده و برخلاف خرما تولید پاجوش نمی کند. ساقه گیاه واحد و رشد آن منحصر به وجود جوانه انتهایی می باشد.برگها به صورت مارپیچ و با...
-
درخت خرما
جمعه 20 اردیبهشتماه سال 1392 23:33
درخت خرما یکی از مقدسترین و قدیمی ترین درختان میوه شناخته شده برای انسان است پیدایش درختان خرما در جهان از دوران دوم زمین شناسی آغاز شده اما زمان پی بردن انسان به ارزش غذایی خرما و کاشت درخت آن به شش هزار سال پیش از میلاد می رسد. مبدإ اصلی این گیاه به درستی مشخص نیست. بعضی از دانشمندان مبدا اصلی آن را در آسیا و کرانه...
-
گردوی ایرانی
جمعه 20 اردیبهشتماه سال 1392 23:30
نام عمومی:گردوی ایرانی یا انگلیسی نام علمی:juglans regia درختی خزاندار و بزرگ گسترده اما نه زیاد متراکم می باشد.توجه قابل ملاحظه ای به فواید گردو در سلامتی انسان شده زیرا که مصرف میزان متعادل ان سطح کلسترول لیپوپروتئین کم تراکم را تا حدود ۱۶٪در مردان کاهش میدهد.نشان داده شده که این میزان کاهش برای کم کردن خطر احتمالی...
-
مقدمه ای بر گیاهشناسی
جمعه 20 اردیبهشتماه سال 1392 23:27
ریشه به استثنای خزه گیان و چند گونه از نهانزادان آوندی که فاقد ریشهاند در بقیه گیاهان این اندام به شکلهای مختلف وجود دارد. در ریشه و ساقه نهاندانگان دولپهای دو نوع ساختار ممکن است وجود داشته باشد. ساختار نخستین و ساختار پسین. ساختار نخستین ، ساختمانی است که در ابتدا در ریشه و ساقه وجود دارد و ساختار پسین ، ساختاری...
-
طبقه بندی علمی گیاهان زراعی
جمعه 20 اردیبهشتماه سال 1392 23:24
طبقه بندی علمی گیاهان زراعی گیاهان زراعی بسیار متنوع بوده ،به صورت های مختلفی مصرف گشته و در عملیات زراعی نیز تفاوت های زیادی با یکدیگر دارند. با این حال ،کیاهان زراعی مختلف دارای وجوه اشتراک زیادی می باشند. به طور کلی گیاهان زراعی را می توان به صورت های مختلفی از جمله بر اساس خصوصیات گیاهشناسی و تکاملی ، هدف تولید و...
-
شبدر قرمز
جمعه 20 اردیبهشتماه سال 1392 23:23
شبدر قرمز مخصوص مناطق سردسیر بوده، طالب آب و هوای مرطوب و سرد می باشد و ضمناً این گیاه چند ساله است. در بهترین شرایط شبدر از نظر کیفیت از یونجه بهتر بوده ولی محصول آن پایین تر است.(پروتئین بالا تر است) ماده خشک شبدر 12-8% می باشد ولی ماده خشک یونجه 17-14% می باشد. از لحاظ مورفولوژیکی در شبدر اختلاف زیادی بین ارقام...
-
چغندر قند
جمعه 20 اردیبهشتماه سال 1392 23:23
چغندر قند SUGAR BEET - در بین عوامل موثر بر مرغوبیت تاثیر منطقه کشت بیشترین و کود ازته هم پس از آن تاثیر بر روی مرغوبیت قند دارد. عوامل کشت 37% کود ازته 20% رقم و به زراعی 16% بارندگی و اقلیم11% - در اواخر تابستان هوا رو به خشکی می رود و مقدار برگها کاهش یافته اند و تنفس کم می شود و غده در حال رسیدگی تکنولوژی می باشد...
-
یولاف یا جو دوسر
جمعه 20 اردیبهشتماه سال 1392 23:19
یولاف یا جو دوسر با نام علمی: Avena sativa گیاهی است از خانواده گندمیان که دارای گلهای بسیار ریز و نامشخص است. این گلها در دستجاتی که اصطلاحا سنبله نامیده می شود قرار گرفته اند و هر سنبله توسط دو برگچه کوچک که پوش یا گلوم است پوشیده می شود و دارای زواید دراز نخی شکلی به نام ریشک هستند. یولاف در بیشتر نقاط کشور رویش...
-
ماشینهای خاک ورزی- ماشینهای کاشت و داشت و برداشت
جمعه 20 اردیبهشتماه سال 1392 23:17
قسمت های مختلف کمباین غلات ماشینهای خاک ورزی: در قسمت نظری این درس نخست دانشجو با انواع ماشین های شخم اولیه و ثانویه و ساختمان و طرز کار هر یک آشنا گردیده، سپس روش های بکارگیری، تنظیمات، نگهداری و تعمیرات ادوات شخم را می آموزد و در بخش عملیات ماشین های خاکورزی، هریک از آنها را خودش به کمک تراکتور به مزرعه می برد و در...
-
پرورش نشاء جعبهای برنج
جمعه 20 اردیبهشتماه سال 1392 23:14
پرورش نشاء جعبهای و مدیریت خزانه اکوسیستمهای طبیعی و فرآیندهای آن در بعضی از موارد به دلخواه انسان و نیازهای او به پیش نمیروند و در بسیاری از مواقع کند و بطئی میباشند. یکی از راههای مناسبسازی و تحت کنترل در آوردن این فرآیندها استفاده از مکانیزاسیون میباشد. مکانیزاسیوم بر نیروهای طبیعی غلبه کرده و قدرت انسان را...
-
ضایعات برنج
جمعه 20 اردیبهشتماه سال 1392 23:11
ضایعات برنج ( در مراحل تولید و پس از تولید) تهیه و تنظیم :مهندس عبدالله سلیمانی تولید هر محصول کشاورزی در مزرعه و پس از تولید در خارج از آن دارای ضایعات زیادی است که این ضایعات شامل برنج هم میشود. برنج در فرایند تولید (کاشت، داشت و برداشت) و پس از تولید (مراحل تبدیل و مصرف) ضایعات فراوانی دارد که عبارتند از: ضایعات...
-
مراحل مختلف کشت نیشکر
پنجشنبه 19 اردیبهشتماه سال 1392 12:07
مراحل مختلف کشت نیشکر مبدا نیشکر نیشکر یک نی شیرین است که توجه انسان های زیادی از جمله راهب تا پادشاه را به خود جلب کرده است. نیشکر جدید یک هیبرید مرکب از دو یا بیش از 5 گونه ی جنس ساخاروم است. نیشکر در ابتدا در هندوستان مورد کشت قرار گرفته است و از آنجا به اسپانیا و اروپا و از اروپا به آمریکای جنوبی و شمالی راه یافته...
-
مصرف بهینه کود راهکاری برای بهبود کمی و کیفی چای
پنجشنبه 19 اردیبهشتماه سال 1392 12:03
مصرف بهینه کود راهکاری برای بهبود کمی و کیفی چای چای (Camellia sinensis) یکی از نوشیدنیهای عمده و ساده درجهان بالاخص در کشور ما میباشد. مصرف سرانه چای در کشور حدود 7/1 کیلوگرم بوده و حدود 6/1 برابر مصرف سرانه دنیاست که این امر بازگو کننده گرایش فوق العاده مردم ایران به مصرف چای می باشد ... خاکهای مناسب پرورش و نیاز...
-
پرورش کلزا
پنجشنبه 19 اردیبهشتماه سال 1392 11:59
کلزا یک محصول روغنی در شمال ایالت داکوتا آمریکا می باشد که حدود ۸۸ درصد کلزای این کشور در این ایالت مورد کشت قرار می گیرد . کلزا یک گیاه روغنی خوراکی است که در سال۱۹۷۰ توسعه یافته و شامل ۴۰ درصد روغن می باشد . واژه کلزا نامی است که به وسیله کروشرز (انجمن دانه های روغنی غرب کانادا) انتخاب شده است . واریته های کلزا اغلب...