دکتر علی فانی، عضو هیات علمی دانشگاه افزود: با فراهم کردن شرایط مناسب رشد مانند حرارت و رطوبت برای دانه های خوراکی مانند گندم، جو و ماش که فرآیند جوانه زدن در آنها آغاز میشود و در حین جوانه زدن تغییرات اساسی در ترکیبات این دانه ها انجام میشود که این تغییرات سبب کاهش ترکیبات پیچیده گیاهی مانند نشاسته و کربوهیدراتها شده و در عوض ترکیبات ساده تر قندی پروتئین و عوامل سبزینه گیاهی که شامل عوامل کمیاب از قبیل سلنیوم و ید برای بدن انسان هستند در آنها افزایش مییابد.
وی ادامه داد: تجمع ویتامینهای A ،E ،C و ویتامینهای گروه B، آنتیاکسیدانها، املاح کمیاب و ترکیبات ضدسرطان و ضدپیری در جوانه ها، این ماده غذایی را به منبعی از عناصر ضروری برای بدن تبدیل کرده که به آن نام سرچشمه جوانی نیز داده شده است.
دکتر فانی اظهار داشت: بهتر است علاوه بر دانههای یاد شده از دانههایی از قبیل لوبیاها، شبدر، یونجه، آفتابگردان، سیر و تربچه را جهت چاشنی در سالاد، ماست و سسها استفاده کرد.
به گفته پژوهشگر گیاهان دارویی، میزان ویتامین B12 موجود در جوانه گندم نسبت به دانه آن چهار برابر است و ویتامینهای گروه B در جوانههای این گیاه به سه تا 12 برابر و ویتامین E به میزان سه برابر افزایش مییابد.
عضو هیات علمی دانشگاه توضیح داد: بر اساس نتایج تحقیقات، میزان افزایش ویتامینهای A و C در جوانه سویا باورکردنی نیست، به طوری که میزان ویتامین آ 300 درصد و میزان ویتامین ث 500 تا 600 درصد افزایش مییابد.
جوانه یونجه نیز منبع ترکیبات شیمیایی بنام ساپونین است که در بدن ما سبب
کم شدن کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب میشود و در نتیجه از سختی عروق
و بیماریهای قلبی و عروقی جلوگیری میکند
وی تاکید کرد: میزان ترکیباتی که سلولهای بدن ما را از غیرطبیعی و سرطانی شدن حفظ میکند در بعضی از جوانه ها 10 تا 100 برابر بیشتر از دانه همان گیاهان است.
به گفته دکتر فانی، جوانه یونجه نیز منبع ترکیبات شیمیایی بنام ساپونین است که در بدن ما سبب کم شدن کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب میشود و در نتیجه از سختی عروق و بیماریهای قلبی و عروقی جلوگیری میکند.
وی ادامه داد: با استفاده از این جوانهها سیستم ایمنی بدن تقویت شده و ترکیبات محافظت کننده بدن در مقابل بیماریهای ویروسی افزایش مییابند.
این پژوهشگر گیاهان دارویی در خاتمه خاطرنشان کرد: شاید بتوان گفت آنچه به عنوان رمز رشد زندگی در جنین و سلولهای بنیادی وجود دارد، در جوانههای گیاهی نیز موجود است و کار میکند.