طبیعت گرم و وجود خاصیت نیروزایی فراوان که در پسته به دلیل وفور مواد معدنی و آلی موجود در آن میباشد، سبب شده که این میوه در ردیف یکی از بهترین مواد طبیعی مفید برای رشد بدن و رفع کم خونی مورد استفاده قرار گیرد. خاصیت تقویت کننده حافظه و کمک به افزایش یادگیری در پسته به دلیل وجود مقادیر زیادی فسفر، آهن، قند، کلسیم و ویتامین A در آن میباشد. به طوری که در هر 100 گرم پسته 2/16 میلی گرم قند، 140 میلی گرم کلسیم، 430 میلی گرم فسفر، 7/7 میلی گرم آهن و حدود 144 IU ویتامین A وجود دارد.
برای کمک به رفع کندی ذهن و تقویت حافظه هر روز
صبح 2 قاشق مرباخوری پوره مغز پسته را با کمی خرمای هسته گرفته داخل مخلوط
کن ریخته، کمی شیر به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس آن را میل کنید.
این عمل را به مدت 1 ماه تکرار کرده و نتیجه آن را ببینید. همچنین خوردن
پرورده عسلی مغز پسته نیز به افزایش ضریب هوشی و بالا بردن قدرت تفکر و
یادگیری کمک میکند. جهت تهیه این پرورده، 150 گرم مغز پسته را چرخ کرده و
به صورت پوره درآورید. سپس 3 قاشق مرباخوری پودر جوانه گندم به آن اضافه
نموده و آن را داخل شیشهای که کمی روغن زیتون داخل آن گردانیدهاید،
بریزید. بعد روی آن آنقدر عسل طبیعی بریزید تا شیشه پر شود. محتویات درون
شیشه را با قاشق خوب هم بزنید و هر روز صبح 1 یا 2 قاشق مرباخوری از آن را
به تنهایی یا به صورت محلول در شیر میل کنید.