مقدمه زرشک
از جمله درختچه های مقاومی است که قابلیت رشد و تولید در زمینهای کم بهره
با آب شور را داراست و توجه بیشتر به آن، ضمن بالا بردن ظرفیت تولید
محصولات کشاورزی، در حفاظت از خاک منطقه نیز می تواند موثر باشد. مصرف زرشک
به صورت تازه خوری به دلیل مزه ترش آن معمول نیست، با تهیه فراورده های
متنوع نظیر مربا، مارمالاد، آبمیوه، نوشابه، سس، ژله و... از زرشک ضمن جذب
تولید مازاد بر مصرف و ایجاد ارزش افزوده، می توان آنها را هم به نام ایران
به بازارهای بین المللی معرفی نمود. زرشک گیاهی بومی ایران است و نوع بی دانه آن برای نواحی جنوب خراسان به خصوص قاین و بیرجند شهرتی ایجاد کرده است. در
بعضی منابع در مورد پیشینه تاریخی زرشک و مبدا آن این طور آمده است که
اولین بار شخصی به نام جعفر، کشت و تولید زرشک بی دانه را در روستای افین
از بخش زیرکوه شهرستان قاین بنیان گذاشته است. گفته می شود وی در زمان
ترکمن تازی به اسارت ترکمنها درآمده، ولی ضمن فرار از اسارت، در مسیر
بازگشت درختچه های زرشک بی دانه را مشاهده نموده و پاجوش آن را به روستای
خود منتقل کرده و کشت نموده است. بدین ترتیب به نظر می رسد، نخستین محل
پرورش زرشک بی دانه روستای افین باشد که دارای قدمت تاریخی است. احتمالا وی
این نوع زرشک را در منطقه شیروان در شمال خراسان مشاهده نموده است
|
ایجاد شده اندازه دانلودها |
1391-12-15 01:49:35 276.78 KB 0 |
|
کاربرد آب مغناطیسی در کشاورزی با
وجود آنکه آبیاری سطحی بهعنوان روش غالب در جهان محسوب میگردد، ولی به
لحاظ نیاز به ارتقاء کالائی مصرف آب و افزایش روزافزون هزینه تأمین آب و
نیز محدودیت منابع در دسترس، تمایل دولتها بهویژه کشورهای توسعهیافته
برای کاربرد آبیاری تحتفشار را افزایش داده است. کلیات در حال
حاضر آب شیرین بهعنوان یک کاای اقتصادی، نقش اساسی را در تولیدات
کشاورزی، صنعتی و تأمین نیازهای بهداشتی و شرب در سطح جهان ایفاء میکند.
در کشور ما در بخش کشاورزی بهعنوان محور توسعه، سرمایهگذاریهای متنابهی
بهکار گرفته شده تا تمامی پتانسیل منابع آب قابل استحصال کشور در چرخه
تولید وارد شود و لذا در این راستا مدیریت مؤثر عرضه و تقاضا و مصرف آب
برای افزایش بهرهوری از این منابع قابل دسترس نقش کلیدی خواهد داشت. بخش
کشاورزی به لحاظ راندمان نازل آبیاری به تنهائی حدود ۹۰ درصد آب قابل
استحصال در کشور را مصرف میکند و با توجه به نیاز شدید بخش صنعت به آب و
راهکارهای انتخاب شده توسعه صنعتی و در جهت اشتغالزائی ضروری است به هر
وسیله ممکن راندمان آبیاری افزایش یابد.
|
ایجاد شده اندازه دانلودها |
1391-12-15 01:49:35 116.02 KB 0 |
|
تاریخچه 
پیاز یکی از سبزیهای مهم و مشهور دنیا است . این سبزی در بیشتر نقاط دنیا
کشت می شود . پیاز گیاه بومی جنوب غربی آسیا و احتمالا مربوط به ناحیه ای
بین فلسطین و هندوستان و یا منطقه شرق مدیترانه می باشد . بعضی ایران را
موطن اصلی پیاز می دانند ، از زمانهای بسیار قدیم پیاز کشت می شده است و
مردم به خصوصیات این سبزی پی برده اند . تاریخچه استفاده از آن به
عنوان غذا به زمانی می رسد که تاریخ نوشته شده است . کشور مصر به خاطر کاشت
نوعی پیاز مشهور بوده است . کشت آن در این کشور با 5000 سال قبل از میلاد
مسیح می رسد و در اهرام مصر پیاز کشف گردیده است . در نوشته رومیان و
یونانیان مطالبی در مورد پیاز به چشم می خورد ، و نیز در کتاب مقدس مسیحیان
از آن نام برده شده است . در قرآن کریم نیز به نام (بصل) از آن صحبت به
میان آمده . پیاز یکی از موادی بود که قوم بنی اسرائیل در موقع مهاجرت از مصر در بیابانهای عربستان خواهان آن بودند .
|
ایجاد شده اندازه دانلودها |
1391-12-15 01:49:35 472.45 KB 0 |
|
شپشک آرد آلود جنوب Nipaecoccus viridishom
  در
نواحی گرم و خشک خسارت بالایی ایجاد می کند ، دارای بدنی با رنگ قرمز تیره
و به صورت بیضوی شکل ، زنده زا و در حدود 250 پوره تولید می کند ، هر نسل
50 روز زندگی می کند و این حشره چند نسلی بوده و در آب و هوای معتدله بی
وقفه تولید مثل می کند.بر روی درخت لیمو ترش خسارت بسیار زیاد و جبران
ناپذیری وارد می نماید. دارای بیش از چهار نسل در سال روش مبارزه : رها سازی کفشدوزک از گونه Cryptoleamus coccinellidae سپر دار زرد شرقی مر کبات Aonidiella orientalis در
مناطق گرمسیر بوده ، و علاوه بر مرکبات به گیاهان علفی و درختچه های مثمر و
غیر مثمر نیز حمله می کند.لیمو شیرین حساسترین و لیمو ترش نیمه حساس و
ترنج ، نارنگی ، پرتقال و نارنج مقاوم می باشند. بیشتر روی برگ و میوه دیده
شده و در دمای مناسب بسیار خسارت زا و در دمای زیر صفر فاقد فعالیت می
باشد. دمای مناسب معمولاً وابسته به منطقه از اوایل فروردین تا اواخر
فروردین می باشد.
|
ایجاد شده اندازه دانلودها |
1391-12-15 01:49:35 703.9 KB 0 |
|

|
ایجاد شده اندازه دانلودها |
1391-12-15 01:49:35 894.97 KB 0 |
|
مقدمه: درمنطقۀ
NOVA SCOTIA ؛ معمولاً رطوبت کافی ، برای رشد گیاهان وجود دارد . البته
ممکن است لزومی به رعایت زمان دقیق فصل رشد ؛ به منظور رسیدن به حداکثر
بار دهی وکیفیت بالای محصول ، نباشد . علاوه براین می توان رطوبت را با
آبیاری اضافی ، تأمین کرد . ولی تولید کنندگان همچنین می توانند از حفاظت
رطوبت خاک ؛ استفادۀ زیادی ببرند . بنابر این ، در این مقاله برخی از
اطلاعات بنیادی در رابطه با عملیات به منظور کاهش خروج آب ، با استفاده از
تکنیکهای حفاظتی ، تدوین شده است.
|
ایجاد شده اندازه دانلودها |
1391-12-15 01:49:35 127.27 KB 0 |
|
مقدمه: بیماریهای
خاکزی و آفات خسارات بسیار زیادی را در زمینهای کشاورزی و محصولات کشاورزی
در دنیا بوجود می آورند.در مورد گیاهان جالیزی و میوه ها و … برخی از
بیماریهای خاکزی علفهای هرز و نماتد بطور نسبی با آفتکش ها، قارچکش ها و
علف کشها در خاک کنترل شده اند مانند متیل بروماید کلر، کلرین و . اما
استفاده از ضدعفونی کننده های خاک برای کنترل آفات همیشه آثار زیانباری
برروی جانوران و انسان داشته است و باعث شده که علاوه بر هزینه بالا و
پیچیده بورن روشهای آفت زدایی اثرات سمی مهم برروی گیاهان و خاک بجا
بگذارد. Soil solarizationیک روش غیر شیمیایی است که بسیاری از آفات
و پاتوژنهای خاکزاد را کنترل می کند. از این تکنیک ساده انرژی حرارتی
خورشید جذب میشود و تغییرات فیزیکی و شیمیایی و بیولوژیک در خاک بوجود می
آید. صفحات پلاستیکی شفاف از جنس پلی اتیلن برروی سطح خاک مرطوب در ماههای
گرم تابستان گذاشته می شود و درجه حرارت خاک را به سطحی می رساند که برای
بسیاری از پاتوژنهای خاکزاد گیاهی و بذر علفهای هرز و نماتدها و جوانه های
گیاهان انگل و کنه های ساکن در خاک کشنده است. این روش برای گیاهان جالیزی و یکساله بهترین نتایج بهتری را داشته است. هرچه کرت بزرگتر باشد کنترل مؤثرتر است. مناطق بزرگتر از 30 اینچ بهتر جواب می دهد زیرا کرتهای کوچکتر از 30 اینچ دارای یک اثر مسیریابی در لبه های خارجی دارند.
|
ایجاد شده اندازه دانلودها |
1391-12-15 01:49:35 209.94 KB 0 |
|
سبزیجات
حاصل از نشا را می توان زودتر از آنهایی که از دانه روئیده اند، برداشت
نمود. پرورش دهندگانی که از نشا استفاده می کنند، می توانند از بازارهای
اول فصل بهرمند شوند و زمان لازم برای تولید یک محصول را کاهش دهند که به
آن ها این اجازه را می دهد تا کشت دوم و سوم را در طی یک فصل رشد تولید
نمایند. نشاهایی که در گلخانه پرورش می یابند را می توان بطور موثری در
مقابل تنش محیطی، عوامل بیماریزا و آفات حشره ای حفظ نمود. نشاها می توانند
به پرورش دهندگان اجازه دهند تا ملاک های نزدیک به واقعیت، شکل دهی مطلوب و
سن فیزیولوژیکی یکسان گیاهان را در داخل بلوک های مزرعه ایجاد نمایند.

درصورتیکه قیمت دانه بالا باشد، ممکن است استفاده از نشا، هزینۀ
ایجاد یک کشت سبزی را کاهش دهد، چرا که بذر کمتری استفاده می شود و نیاز به
تنک کردن و وجین زودهنگام را برطرف می کند. همچنین، نشاها اجازه می دهند
تا از کود و آب آبیاری استفادۀ موثرتری در طی مراحل اولیۀ رشد شود. نشاکاری،
هم نیروی کار و هم سرمایۀ بیشتری را طلب می کند. تولید موفق نشا نیازمند
ابزار پرورشی ضد عفونی شده، کنترل دما و نور، مدیریت کارآمد آفات و امراض، و
اقدامات بهداشتی مناسب است.
سازگاری گیاه موقعیکه گیاهچه ها از
گلخانه به مزرعه منتقل می شوند، دچار "شک نشا" (یک رکود رشد) می شوند.
اینکه، یک گیاه با چه سرعتی بر این شک غلبه کند و خود را با زمین وفق دهد،
بستگی دارد به نوع گیاه، شرایط محیطی، کیفیت نشاهای تولید شده، آماده سازی
زمین، و رفتاری که در طی فرآیند نشاکاری با آن می شود.
|
ایجاد شده اندازه دانلودها |
1391-12-15 01:49:35 398.48 KB 0 |
|
مقدمه  مشکل
آب آشامیدنی و قابل شرب در بسیاری از مناطق کشورمان و حتی برخی زیر حوضه
های آبخیز، هنوز حل نشده و این مهم به قوت خود باقی مانده است که به مرور
زمان نیز بحرانی می شود. هنوز هم در تعداد زیادی از شهرها و روستاهای کشور،
آب با کیفیت نامطلوب و حتی در مواردی آبهای آلوده مورد استفاده قرار می
گیرد. در بسیاری از مناطق روستایی ،گورستان در مرکز یا در مجاورت روستا
واقع شده و آب آشامیدنی مردم از طریق چاههای دستی محفور در چند متری
گورستان تامین می شود. این مسایل در برخی موارد، مشکلات عدیده ای را در
خصوص وضعیت اجتماعی – رفاهی اهالی منطقه و ساختار آن فراهم آورده است. به
منظور غلبه بر تمامی مشکلات و کمبودهای موجود یک سری اقداماتی لازم است که
خوشبختانه این معضلات به آسانی قابل رفع می باشد. در حال حاضر و برای سال
های آتی، محدودیت دسترسی به آب، در مناطق خشک و نیمه خشک و حتی مرطوب وجود
دارد. مسلما” مساله تامین آب در زیر حوضه های خشک و نیمه خشک دارای جوامع
روستایی که کمبود آن به اقلیم منطقه (بارش جوی کم و پراکنده و نرخ تبخیر و
تعرق بالا) بستگی دارد در صورت عدم چاره اندیشی و جامع عمل پوشاندن به آن
به صورت مشکلی بزرگ باقی می ماند.
|
ایجاد شده اندازه دانلودها |
1391-12-15 01:49:35 460.46 KB 0 |
|
فصل کاشت:
بهترین
موقع برای پرورش قارچ در خانه بین ماههای مهر تا آذر است ولی چنانچه
امکانات تهویه هوا و متعادل نمودن درجه حرارت محیط محل پرورش وجود داشته
باشد می توان قارچ را در ماههای دیگر سال تعمیم داد.
بطور کلی طرز پرورش
قارچ مخصوص به خود آنست و می توان آنرا در محیط تاریک پرورش داد و بجز نور
مستقیم آفتاب، هر مقدار نور را تحمل می کند. در هر صورت در محل پرورش قارچ
علاوه بر آنکه، بایستی تهویه هوا به خوبی انجام گیرد، درجه هوای محیط
پرورش نیز باید بین 15 - 10 درجه نگهداری شود. علاوه بر این محل پرورش
بایستی کاملا تمیز، قابل شستشو و فاقد درز یا محلی برای پرورش باکتریها،
حشرات و قارچهای مضر باشد.