کدو تنبل، سبزی فصل گرم و گیاهی یکساله است که دارای ساقه های استوانه ای به ضخامت ۵-۴ سانتیمتر با کرکی ظریف می باشد و این ساقه ها به صورت گسترده روی زمین رشد می کنند و سطحی به طول بیش از سه متر را اشغال می کنند...
برگ ها کم و بیش کلیوی شکل است و لبه های آن دندانه دار و اره ای، و دارای پنج لوب است که لوب ها گرد کوتاه و نوک کند هستند. گاهی هم بدون لوب است و فقط لبه مواج چالدار دارد. دمبرگ برگ ها پوشیده از کرک های زبر است.
گل های نر و ماده مجزا و زینتی هستند. گل های نر بر روی دمگل های استوانه ای شکوفا شده و زرد پررنگ هستند. جام گل استکانی است. دمگل های ماده ضخیم و گوشتی است و در انتهای خود دارای میوه کدوی ریز است.
میوه ها استوانه ای یا گرزی شکل است و رنگ معمول میوه های رسیده نارنجی است. میوه ها به طور معمول وزنی بین ۸-۲ کیلوگرم دارند ولی ارقامی از کدو تنبل تولید شده است که کدو هایی با بیش از ۳۴ کیلوگرم(Giant Pumpkin) تولید می کنند.
ارقام زیادی از آن تولید شده که از نظر شکل میوه بسیار متفاوت هستند و معروفترین ارقام آن کدو تنبل هایی است که شکل کدوی های جشن هالووین است.
عموما در فصل تابستان در اغلب نقاط ایران کاشته می شود. به خصوص در نواحی غربی ایران که بیشتر به منظور استفاده از دانه های آن کاشته می شود.
گوشت میوه و دانه آن و همچنین روغن حاصل از دانه های آن مورد استفاده قرار می گیرد. دانه های کدو تنبل ضد کرم هستند و مدر و مقوی می باشند. گوشت میوه آن مسکن، نرم کننده و خنک کننده است و به صورت ضماد برای درمان سوختگی، التهابات و تاول به کار می رود و برای درمان خونریزی دستگاه تنفس و خونریزی ریوی مفید است.
نیازمندی های محیطی
خاک:
به خاکی حاصلخیز و غنی از مواد آلی احتیاج دارد.
آبیاری:
به آبیاری در حد معمول نیاز دارد. آبیاری بیش از حد باعث پوسیدگی ریشه و ساقه می شود. در فصل گرما و رشد میوه ها به آب بیشتری نیاز دارد.
نور:
به مکانی با نور کامل آفتاب نیاز دارد.
دما:
این گیاه، سبزی فصل گرم است و زمانی که دمای خاک به بالای ۱۸ درجه برسد بذر ها را در خاک می کارند و دمای مناسب برای رشد گیاه ۳۵-۲۴ درجه است.
تکثیر
به آسانی با کاشت بذر گیاه جدید بدست می آید. بذر ها را ۲۴ ساعت در آب خیس می کنند و ۲۴ ساعت هم در پارچه ای خیس می گذارند و سپس می کارند. جوانه ها به سرما بسیار حساس هستند و هنگامی باید آن ها را کاشت که آخرین سرمای بهاره گذشته باشد.
مطالب مرتبط:
خواص کدو حلوایی و دانه آن مشاهده
کدو یار روزهای بهار و تابستان تان مشاهده
نکاتی در مورد کاشت سبزیجات مشاهده
مگس جالیز
مشاهده
آفات مهم کشتهای جالیزی مشاهده
سبزی های مغذی مشاهده
پرورش و فراوری سبزی مشاهده
بررسی مراحل کاشت، داشت و برداشت کدوی تخم کاغذی مشاهده
تغذیه خیار گلخانه ای مشاهده
آرزو میکنم در این شبهای عزیز زیباترینها را از دستان خدا ھدیه بگیرید.
6516
سلام خوبید؟.مطلیتون جالب بود.من توی حیاط خونمون کدوی سبز میکارم ولی قبل از اینکه محصول بده خشک میشه دلیلش چی هست؟
اگه بزرگ میشه و خشک میشه ممکنه به دلیل خاک نامطلوب و یا بیماری قارچی که به دلیل آبیاری بیش از حد است خشک شود
بیماری های کدو همان بیماری های خیار هستش