سبز نیوز

سبز نیوز

مطالب کاربردی گیاهان زینتی.گیاهان دارویی.کشت قارچ.کشت گلخانه ای.تراریوم و بونسای
سبز نیوز

سبز نیوز

مطالب کاربردی گیاهان زینتی.گیاهان دارویی.کشت قارچ.کشت گلخانه ای.تراریوم و بونسای

جوانه‌های گیاهی؛ سرچشمه جوانی

جوانه

دکتر علی فانی، عضو هیات علمی دانشگاه افزود: با فراهم کردن شرایط مناسب رشد مانند حرارت و رطوبت برای دانه های خوراکی مانند گندم، جو و ماش که فرآیند جوانه زدن در آن‌ها آغاز می‌شود و در حین جوانه زدن تغییرات اساسی در ترکیبات این دانه ها انجام می‌شود که این تغییرات سبب کاهش ترکیبات پیچیده گیاهی مانند نشاسته و کربوهیدرات‌ها شده و در عوض ترکیبات ساده تر قندی پروتئین و عوامل سبزینه گیاهی که شامل عوامل کمیاب از قبیل سلنیوم و ید برای بدن انسان هستند در آن‌ها افزایش می‌یابد.

 

وی ادامه داد: تجمع ویتامین‌های A ،E ،C و ویتامین‌های گروه B، آنتی‌اکسیدان‌ها، املاح کمیاب و ترکیبات ضدسرطان و ضدپیری در جوانه ها، این ماده غذایی را به منبعی از عناصر ضروری برای بدن تبدیل کرده که به آن نام سرچشمه جوانی نیز داده شده است.

 

دکتر فانی اظهار داشت: بهتر است علاوه بر دانه‌های یاد شده از دانه‌هایی از قبیل لوبیاها، شبدر، یونجه، آفتابگردان، سیر و تربچه را جهت چاشنی در سالاد، ماست و سس‌ها استفاده کرد.

 

به گفته پژوهشگر گیاهان دارویی، میزان ویتامین B12 موجود در جوانه گندم نسبت به دانه آن چهار برابر است و ویتامین‌های گروه B در جوانه‌های این گیاه به سه تا 12 برابر و ویتامین E به میزان سه برابر افزایش می‌یابد.

 

عضو هیات علمی دانشگاه توضیح داد: بر اساس نتایج تحقیقات، میزان افزایش ویتامین‌های A و C در جوانه سویا باورکردنی نیست، به طوری که میزان ویتامین آ 300 درصد و میزان ویتامین ث 500 تا 600 درصد افزایش می‌یابد.

جوانه یونجه نیز منبع ترکیبات شیمیایی بنام ساپونین است که در بدن ما سبب

کم شدن کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب می‌شود و در نتیجه از سختی عروق

و بیماری‌های قلبی و عروقی جلوگیری می‌کند

وی تاکید کرد: میزان ترکیباتی که سلول‌های بدن ما را از غیرطبیعی و سرطانی شدن حفظ می‌کند در بعضی از جوانه ها 10 تا 100 برابر بیشتر از دانه همان گیاهان است.

 

به گفته دکتر فانی، جوانه یونجه نیز منبع ترکیبات شیمیایی بنام ساپونین است که در بدن ما سبب کم شدن کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب می‌شود و در نتیجه از سختی عروق و بیماری‌های قلبی و عروقی جلوگیری می‌کند.

 

وی ادامه داد: با استفاده از این جوانه‌ها سیستم ایمنی بدن تقویت شده و ترکیبات محافظت کننده بدن در مقابل بیماری‌های ویروسی افزایش می‌یابند.

 

این پژوهشگر گیاهان دارویی در خاتمه خاطرنشان کرد: شاید بتوان گفت آنچه به عنوان رمز رشد زندگی در جنین و سلول‌های بنیادی وجود دارد، در جوانه‌های گیاهی نیز موجود است و کار می‌کند.

کشت قارچ صدفی

از آنجایی که پرورش قارچها معمولاً در محیطی بسته انجام می شود لذا قارچها ی صدفی رامی توان در هر منطقه جغرافیائی و با هر نوع آب و هوایی تولید کرد. قارچها میتوانند اختلاف درجه حرارت 16 تا 30 درجه سانتیگراد را تحمل کنند .

میزان تولید در مکانی به مساحت 80 متر مربع
در یک مکان سرپوشیده دارای سقف مناسب به مساحت 80 متر مربع بیش از یک تن قارچ تولید میشود که زمان لازم برای انجام این کار در حدود 2 ماه بوده و اولین برداشت پس از یک ماه بدست می آید . این جزوه برای تولید قارچ صدفی در سطح محدود ( زیر 80 متر مربع ) نوشته شده بدیهی است جهت تولید در سطح وسیعتر دانش فنی بیشتری مورد نیاز می باشد که در کلاسهای تخصصی این آموزشگاه بصورت تئوری و عملی ارائه خواهد شد .  ادامه مطلب ...

کدو یار روزهای بهار و تابستان تان

کدو ستاره‌ی مواد غذایی روزهای گرم سال است. این ماده‌ی غذایی در عین ساده و سبک بودن سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی می‌باشد و جزو سبزیجات درجه یک برای لاغری و خوش اندامی است. علاوه بر  این‌ها کدو هم خوشمزه است و هم این که به سادگی طبخ می‌شود. با ما همراه باشید تا بیشتر با ستاره‌ی روزهای بهار و تابستان آشنا شوید.

 

کدو

کدو و خوش اندامی

خبر خوش برای کسانی که می‌خواهند لاغر شوند. هر 100 گرم کدو فقط 12 کیلوکالری دارد و برای همین می‌توان کدو را قهرمان سبزیجات لاغری دانست. دلیل کم کالری بودن آن هم این است که حاوی 95 درصد آب می‌باشد. برای همین می‌توان بدون ترس از چاقی از آن استفاده کرد و در عین حال هم قدمی در جهت خوش اندامی برداشت. البته یک شرط دارد. اینکه آن را آغشته به چربی و روغن زیاد و یا خامه و پنیر نکنید.

 

کدو گنجینه‌ی مواد مغذی

کدو سرشار از مواد مغذی است. این قهرمان لاغری حاوی میزان قابل توجهی مواد معدنی به خصوص پتاسیم (مفید برای عضلات و قلب)، فسفر (برای سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها)، منیزیم (لازم برای نقل و انتقالات عصبی، متابولیسم و غیره) و کلسیم (برای استحکام استخوان‌ها) می‌باشد. مواد مغذی این ماده‌ی غذایی به همین جا ختم نمی‌شود. کدو همچنین حاوی ویتامین‌های مختلف مانند ویتامین C، A و ویتامین‌های گروه B می‌باشد. فیبرهای موجود در کدو نیز برای دفع راحت بسیار مفید است.

 

کدو و آنتی‌اکسیدان‌هایش

کدو حاوی میزان زیادی آنتی‌اکسیدان مانند ترکیبات فنولیک، روتین، کاروتنوئیدها و غیره می‌باشد. این ترکیبات به بدن کمک می‌کنند تا با بیماری‌های مختلفی مانند بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان‌ها، بیماری‌های مزمن و غیره به خوبی مقابله کند.

 

روش‌های آماده کردن کدو

کدو به هزار و یک روش آماده و طبخ می‌شود. می‌توانید با کدو یک خورش خوشمزه درست کنید.

کدو به مدت چند دقیقه در ماهیتابه سرخ می‌شود و یا به راحتی داخل فر می‌پزد. کدو به تنهایی یا با سبزیجات دیگر مانند بادمجان، فلفل دلمه‌ای، گوجه فرنگی، پیاز و همچنین سبزیجات معطری مانند آویشن، ریحان و غیره غذای لذیذی محسوب می‌شود.

بهتر است که کدو را آب‌پز یا بخارپز کنید. در این صورت بیشترین میزان مواد معدنی و ویتامین‌ها را خواهد داشت. همچنین می‌توانید کدوها را در گریل یا باربکیو کباب کنید

شما می‌توانید به انواع مختلف نیز کدو را برش داده و یا خرد کنید. می‌توانید کدو را حلقه حلقه کنید یا ورقه ورقه و یا به صورت نگینی خردش کنید و غیره. کدو با مقدار کمی خامه، پنیر رنده شده و گوشت چرخ کرده یک گراتین خوشمزه تحویلتان می‌دهد.

علاوه بر این‌ها حتماً شما هم چند نوع غذای متنوع با کدو بلدید. توصیه می‌کنیم این ماده‌ی غذایی خوشمزه را پای سفره‌هایتان بیاورید.

 

چند توصیه برای این که از تمام مواد مغذی کدو بهره‌مند شوید:

* اول از همه توصیه می‌کنیم برای استفاده از این گنجینه‌ی سلامتی از پخت طولانی مدت آن بپرهیزید.

* کدوهای تازه که سرشار از پکتین هستند را انتخاب کنید. پکتین فیبری است که گرسنگی را از بین می‌برد و ضد اشتهاست. از این گذشته این فیبرها به دفع راحت از طریق روده ها کمک زیادی می‌کند.

* کدوهای باریک و بلند را انتخاب کنید. این کدوها در مقایسه با کدوهای بزرگ تخم کمتری دارند. توجه داشته باشید که کدو باید سنگین و توپر باشد.

کدوی کباب شده

* بهتر است که کدو را آب‌پز یا بخارپز کنید. در این صورت بیشترین میزان مواد معدنی و ویتامین‌ها را خواهد داشت. همچنین می‌توانید کدوها را در گریل یا باربکیو کباب کنید.

 

* همچنین می‌توانید کدو را به صورت خام و رنده شده میل کنید. البته کدوها باید کاملاً تر و تازه باشند تا بشود آن‌ها را به صورت خام خورد. می‌توانید کدو را داخل ماست رنده کرده و نوش جان کنید.

 

* پوست کدوها را دور نیندازید. به خاطر این که پوست آن نیز سرشار از ویتامین است. اگر کدوی سرخ شده را دوست دارید حتماً پوست آن‌ها را هم سرخ کنید. می‌توانید کدوها را پوست کنده و پوست‌ها را خرد کنید. بعد از آن که خود کدوها را سرخ کردید پوست آن‌ها را هم سرخ کنید. خواهید دید که مخلوط آن با پوست‌های سرخ کرده‌اش چقدر خوشمزه خواهد بود. البته توجه داشته باشید که فقط محصولات ارگانیک را می‌توان با خیال راحت با پوست خورد. در غیر این صورت حتماً پوست کدو یا هر سبزی دیگر را قبل از آماده سازی و مصرف با دقت زیادی بشویید تا باقی مانده‌ی سموم و آفت کش‌ها از روی آن‌ها پاک شوند.

چای ترش


از جمله نوشیدنی‌های گرم و متداولی هستند که میزان مصرف آن‌ها بسیار بالا است اما در کنار خواصی که دارند می‌توانند به صورت پنهان ضررهایی نیز داشته باشند.

 

بسیاری، از نوشیدنی‌های مختلف مانند چای‌های میوه‌ای و یا دمنوش‌های گیاهی برای جایگزینی چای یا قهوه استفاده می‌کنند اما باید این نکته را بدانید که یکی از بهترین گزینه‌های روبروی شما می‌تواند چای ترش باشد.

 

این چای که رنگی قرمز دارد به چای ترش یا چای مکه معروف شده است و می‌توانید از عطاری‌ها آن را تهیه کنید. برای آن که با این چای بیشتر آشنا شوید مطلب را تا به انتها دنبال کنید.

 

خواص چای ترش

* اولین خاصیت این چای خنک کننده‌ای قوی برای بدن است؛ از این رو برای فصل تابستان گزینه‌ی بسیار مناسبی می‌تواند باشد. این چای میزان تعرق را افزایش داده و دمای داخلی بدن را کاهش می‌دهد.

* فشار خون و کنترل آن توسط چای ترش یکی دیگر از خواص این چای است که باید دقت داشته باشید. برای بیمارانی که فشار خون بالایی دارند این چای همیشه توصیه شده است.

* از بین بردن کلسترول خون کاری است که چای قرمز تا حد توانش آن را انجام می‌دهد. این چای می‌تواند گزینه‌ای بسیار مفید برای هنگامی باشد که شما یک غذای چرب خورده‌اید.

* از دیگر خاص آن می‌توان به از بین بردن اختلالات کبد و تصفیه کننده خون اشاره کنیم. این چای همچنین می‌توان آهن مورد نیاز بدن شما را تأمین کند.

* مصرف دم کرده چای ترش بیش از چای معمولی بر پرفشاری خون افراد دیابتی موثر است.

 

طرز استفاده

افرادی که دارای قند، چربی و فشارخون بالا هستند، می‌توانند یک تا دو نوبت از چای روزانه خود را به چای قرمز اختصاص دهند و برای هر بار مصرف، 5 گرم از گلبرگ‌های چای قرمز را داخل یک فنجان ریـخـته و سپس آب جوش روی آن بریزند و سرپوشی گذاشته، 10 دقیقه بماند تا دم بکشد، سپس صاف کرده و میل کنید.

چای قرمز یا چای ترش در قدیم به عنوان شاداب کننده و برطرف کننده بیماری‌های قلبی مورد استفاده قرار می‌گرفته است

چای ترش در مقایسه با چای سیاه

چای سیاه به غلط در فرهنگ ما رواج یافته است و حتی مبتلایان به فشار خون و چربی می‌توانند چای ترش را جایگزین این نوشیدنی کنند. مصرف چای سیاه یا همان چایی که به طور معمول در بین ما ایرانیان در وعده صبحانه و طی روز مصرف می‌شود عوارض خاص خود را دارد. از آنجایی که طعم چای معمولی تلخ است، عادت کرده‌ایم که کنار آن از یک نوع شیرینی مانند قند استفاده کنیم که بالطبع با مشکلاتی مانند بالا رفتن میزان قند خون و جلوگیری از جذب یکسری مواد در بدن همراه می‌شود.

امروزه با فعالیت شرکت‌های صنعتی، گیاهان مختلفی فرآوری شده و انواع چای‌های مختلف مانند چای دارچین، چای سبز و چای ترش به بازار آمده است که می‌تواند جایگزین خوبی برای چای سیاه باشد.

چای قرمز یا چای ترش در قدیم به عنوان شاداب کننده و برطرف کننده بیماری‌های قلبی مورد استفاده قرار می‌گرفته است. چای قرمز برای افرادی که به دنبال نوشیدنی رژیمی هستند نیز بسیار مناسب است.

یکی از مشکلات مصرف چای سیاه دفع آهن است. اما با خوردن چای ترش نه تنها آهن بدن دفع نمی‌شود بلکه این‌گونه چای منبع غنی از آهن به شمار می‌آید و افرادی که دارای قند، فشارخون بالا، سردی و حتی کم‌خونی هستند می‌توانند مصرف این نوشیدنی را جایگزین چای معمولی کنند.


پرورش و نگهداری کاکتوس ها

 

کاکتوس ها موجوداتی مرموز و عجیب می باشند ومن بااین که سالها با آنها سر و کار داشته ام گاه گداری  از تغییر ناگهانی شرایط گیاه  غافلگیر شده ام و هنوز نسبت به آنها شناخت کافی ندارم ،بااین حال با رعایت نکاتی که برای کاکتوس ها عمومیت دارد می توان انها را حفظ و نگهداری کرد و من سعی کرده ام در حد توانم این نکات را یاداوری کنم.

کاکتوس ها را باید در فصول سرد گرم نگه داشت .بهترین نقطه برای نگهداری کاکتوس در داخل خانه ،کنار پنجره ای است که آفتاب گیر باشد.البته کاکتوس ها اصولا با افتاب مستقیم میانه خوشی ندارند و نباید انها را در مقابل تابش مستقیم خورشید قرار داد.  ادامه مطلب ...

گرم کردن و خنک کردن گلخانه

گرم کردن و خنک کردن گلخانه

گرم کردن گلخانه :  

 حرارت خورشیدی :

پوشش گلخانه در روز انرژی تابشی خورشید را به صورت نور و امواج الکترو مغناطیسی جذب و این انرژی گیاهان , خاک و سایر اشیاء موجود در گلخانه را گرم می کند . این حرارت جذب شده توسط اشیاء داخل گلخانه در شب و در دمای پایین از آن ها منتشر می شود و با طول موج های بزرگتر ساطع می شود که از پلاستیک عبور کرده ولی از شیشه عبور نمی کند .  

ادامه مطلب ...

تکثیر کاکتوس ها


بعضی اوقات کاکتوس ها در اثر آبیاری ناکافی  چروکیده می شوند.این حالت بیشتر در وقتی که گیاه در خواب است پیش می اید.در این حالت گلدان کاکتوس را به مدت 1تا 2 ساعت در ظرفی قرار دهید که  درآن آب وجود دارد.ریشه گیاه به میزانی آب جذب می کند که  نیاز دارد.

   ادامه مطلب ...