سبز نیوز

سبز نیوز

مطالب کاربردی گیاهان زینتی.گیاهان دارویی.کشت قارچ.کشت گلخانه ای.تراریوم و بونسای
سبز نیوز

سبز نیوز

مطالب کاربردی گیاهان زینتی.گیاهان دارویی.کشت قارچ.کشت گلخانه ای.تراریوم و بونسای

پرورش فلفل دلمه ای در پشت پنجره

جوانه زنی بذر فلفل
پرورش فلفل دلمه ای سختی زیادی ندارد، اما سختی که برای پرورش فلفل دلمه ای در منزل نیاز است خیلی بیشتر ازسختی پرورش فلفل در بیرون ازمنزل  است. مرطوب و گرم نگه داشتن گیاه فلفل سخت ترین مشکل است، اما ایجاد یک شرایط مناسب برای رشد فلفل دلمه ای کار چندان سختی نیست.با آموزش هایی که ما در این بخش به کمک تصاویر جالب و گویا برای شما در نظر گرفته ایم به راحتی میتوانید در پشت پنجره و یا پشت بام منزل خودتون فلفل مورد نیاز خود و همسایه هاتون رو تامین کنید  
مرحله اول: کاشت بذر فلفل در سینی نشا
1 – دانه ها را در یک ظرف پلاستیکی کوچک قرار دهید و ظرف را از آب گرم پر کنید. اجازه دهید دانه ها به مدت 2 تا 8 ساعت در ظرف بمانند، تا زمانی که دانه ها به ته ظرف بروند. خیساندن دانه باعث میشود پوسته سخت شکسته شود و سرعت جوانه زنی بالاتر رود.
شما همچنین می توانید دانه های فلفل را در چای بابونه غوطه ور کنید یا در یک فنجان آب گرم یک یا دو قاشق چایی خوری پراکسیدهیدروژن بریزید. این کار در شکستن پوشش دانه موثرتر است و همچنین این کار در ضدعفونی کردن دانه ها هم مفید است.

خیساندن بذر فلفل


2 – سینی نشا را با خاک پر کنید.

پر کردن سینی نشا از خاک

3 – با انگشت خود یا با یک مداد یک سوراخ در خاک ایجاد کنید. سوراخ باید به اندازه 7 میلیمتر عمیق باشد.

ایجاد سوراخ در خاک

4 – دانه ی فلفل را در سوراخ قرار دهید و سپس روی آن را با خاک بپوشانید.

کاشت بذر فلفل

5 سینی را در یک جای گرم قرار دهید. زمانی که درجه حرارت خاک 27 درجه سانتی گراد باشد بهترین جوانه دهی فلفل دلمه ای انجام می شود. در صورت امکان سینی نشا را روی یک حصیر گرم قرار دهید در غیر این صورت آن را در یک پنجره گرم آفتابی قرار دهید.

گذاشتن سینی نشا در جای گرم

6 دانه ها را مرطوب نگه دارید. زمانی که سطح خاک خشک می شود، روی آن آب اسپری کنید، خاک را خیس نکنید اما اجازه ندهید که خشک شود.

اسپری کردن آب روی دانه های فلفل

مرحله دوم: انتقال گیاه فلفل از سینی نشا به گلدان
1 – زمانی که دو برگ به طور کامل رشد کردند، گیاه را به گلدان منتقل کنید.

انتقال نهال فلفل به گلدان


2 – از یک گلدان با اندازه مناسب استفاده کنید. اگر شما می خواهید هر فلفل را در گلدان جداگانه بکارید یک گلدان 10 سانتی متری کفایت می کند. همچنین می توانید چند فلفل را با هم در یک گلدان بزرگتر بکارید.

انتخاب گلدان برای کاشت فلفل

3 – گلدان را با خاک پر کنید. سعی کنید خاکی که استفاده می کنید مواد آلی بالایی داشته باشد.

پر کردن گلدان برای کاشت فلفل

4 – سوراخ کوچکی در خاک ایجاد کنید. سوراخی که ایجاد می کنید باید به اندازه عمق و عرض خانه های سینی نشا باشد. اگر چند نهال فلفل را در یک گلدان می کارید باید به اندازه 5 سانتی متر از هم فاصله داشته باشند.

انتقال نهال فلفل به گلدان


5 – انتقال نهال به گلدان. به آرامی نهال را با خاک اطراف آن به گلدان منتقل کنید.


کاشت نهال فلفل

6 – خاک اطراف نهال را با دست فشار دهید.

کاشت نهال فلفل

مرحله سوم: مراقبت روزانه
1 – فلفل را گرم نکه دارید. درجه حرارت ایده آل بین 21 تا 27 درجه سانتی گراد است. فلفل به مقدار زیادی نور هم نیاز دارد. با قرار دادن گلدان در یک پنجره آفتابی هم نور و هم حرارت تامین می شود. استفاده از چراغ فلورسنت هم سودمند است. چراغ را با فاصله 8 سانتی متر بالای گیاه قرار دهید و به مدت 14 تا 16 ساعت در روز آن را روشن بگذارید.

دمای مورد نیاز برای رشد فلفل

2 – به طور مداوم به گیاه آب بدهید. هر چند روز یک بار به طور کامل خاک را خیس کنید. اجازه دهید خاک در بین هر آبیاری خشک شود.

آب دادن به فلفل

3 – PH خاک را اندازه گیری کنید. PH مناسب برای رشد فلفل 5/5 تا 5/7 است. اگر نیاز به افزایش PH بود به خاک آهک اضافه کنید. اگر نیاز به کاهش PH بود به خاک کود یا کمپوست اضافه کنید.


PH مناسب برای رشد فلفل

4 – زمانی که فلفل گل داد گرده افشانی انجام دهید. یک سوآپ پنبه ای را به آرامی به گرده بساک گل نر مالش دهید و آن را به کلاله گل ماده منتقل کنید. گرده افشانی برای گیاه فلفل محصول شما را افزایش می دهد. این کار را زمانی که تعداد گیاهان شما کم است می توانید انجام دهید.

گرده افشانی فلفل

5 – زمانی که فلفل بالغ شد آن را برداشت کنید. هنگامی که به اندازه و رنگ مناسب رسید آن ها را بچینید. از یک قیچی یا چاقوی تمیز برای بریدن فلفل ها استفاده کنید. فلفل ها را با ساقه 2 تا 5 سانتی متری جدا کنید.

برداشت فلفل

تامین نور برای رشد فلفل در منزل بسیار مهم است اگر منزل شما از نور مستقیم خورشید بی بهره است باید به طور مصنوعی نور موردنیاز آن را تامین کنید برای مطالعه بیشتر در مورد تامین نور مصنوعی به بخش های دیگر سایت سبزنیوز مراجعه کنید


مطالب مرتبط:

سبزیجات مناسب فروش

گران ترین ادویه جهان را در منزل پرورش دهید

پرورش سبزیجات در زمستان

آبیاری کوزه ای قدیمی ولی کاربردی

کاشت خیار در خانه

کاشتن هندوانه در گلدان

کاشت بلوبری و توت فرنگی در گلدان

علت ریزش برگ های بنسای

انواع بیماریهای کاکتوس ها و راههای درمان

آیا پرورش قزل آلا در منزل امکان پذیر است

نظرات 1 + ارسال نظر
فراهانی پنج‌شنبه 26 تیر‌ماه سال 1399 ساعت 09:25 ق.ظ

سلام خیلی عالی بود ممنون از راهنمایی شما بسیار سپاسگزارم

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد