سبز نیوز

سبز نیوز

مطالب کاربردی گیاهان زینتی.گیاهان دارویی.کشت قارچ.کشت گلخانه ای.تراریوم و بونسای
سبز نیوز

سبز نیوز

مطالب کاربردی گیاهان زینتی.گیاهان دارویی.کشت قارچ.کشت گلخانه ای.تراریوم و بونسای

انواع خاویار



خاویار یک ماده غذایی پرانرژی است که طعم و بویی بسیار خوشایند دارد. به طور عمده پروتئین موجود در خاویار متشکل از اسیدهای آمینه آرژنین ، هیستامین ، ایزولوسین ، لیزین و میتونین است.

چربی موجود در خاویار نیز به دو دسته عمده تقسیم می شود که عبارتند از "25 درصد کلسترول " و "75 درصد لستین".

مصرف خاویار از ابتلا به بیماری افسردگی و بیماری های قلبی عروقی پیشگیری می کند؛ چرا که در خاویار غلظت اسیدهای چرب از نوع امگا 3بسیار بالاست.

بعلاوه خاویار غنی از ترکیبی به نام "ctacosand"است که نوعی الکل چرب با زنجیره بلند است و در بدن به اسیدهای چرب تبدیل می شود.

این اسیدهای چرب به دست آمده در سنتز میلین (پوشش سلول عصبی) نقش بسزایی ایفا می کند. به همین دلیل مصرف خاویار در سلامت سلول های عصبی بسیار موثر است.

 

در کشورهایی که ماهی و خاویار در عادات غذایی مردم جایگاه ویژه ای دارد، میزان ابتلا به افسردگی بسیار کمتر از دیگر کشورها است.

 

وجود اسیدهای چرب" امگا 3 " در خاویار مانع از افزایش کلسترول خون و به دنبال آن باعث پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی می شود. بعلاوه مصرف خاویار در پیشگیری از ابتلا به بیماری های آرتریت رومائید (التهاب مفاصل)، بیماری های دستگاه گوارش و بعضی از انواع سرطان بسیار موثر است.

 

خاویار از نظر عنصر آهن نیز غنی است و به همین دلیل مصرف آن در افراد مبتلا به کم خونی ناشی از فقر آهن نیز توصیه می شود.

 

روش مصرف

 

خاویار خود به تنهایی اشرافی‌ترین صبحانه جهان محسوب می‌گردد. بسیاری آن را به شکل خام و یا همراه با زرده تخم مرغ یا خرده پیاز میل می‌کنند و گروهی نیز به اندازه نوک قاشقی از آن را همراه با سبزیجات معطر یا قطعه کوچکی از نان و کره می‌خورند. بعضی علاقمندان خاویار، آن را سرد و با یک قاشق کوچک و بدون نان میل می‌کنند. برخی بوی تند ماهی مانند آن و طعم شورش را بسیار دوست می‌دارند هرچند طعم و بوی خاویار ممکن است برای بسیاری اصلاً خوشایند نباشد.

 

همانگونه که خاویار سیاه در ایران و جنوب روسیه شناخته شده‌تر است، خاویار سرخ در سیبری و خاور دور طرفداران بیشتری دارد. گرچه خاویار سرخ از خاویار سیاه ارزانتر است اما طعم و ارزش غذایی آن دست کمی از خاویار سیاه ندارد. خاویار سرخ یا سیاه را می‌توان در تمامی فروشگاه‌های مواد غذایی روسیه خریداری کرد. در اغذیه فروشی‌ها چند دانه خاویار سرخ بر روی برشی از نان با یک برگ جعفری سرو می‌شود.

 

انواع خاویار

 

خاصیت خاویار , نحوه مصرف خاویار

 

ماهیان خاویاری یا استورژون ، از خانواده تاس‌ماهیان، از جمله گونه‌های آب‌زی کم نظیری هستند که از قدمتی چند صد میلیون ساله که به عصر ژوراسیک باز می‌گردد بر خوردارند و از این رو ماهیان خاویار را فسیل‌های زنده جهان می‌نامند که همراه با تکاملی فیلوژنی تا به امروز باز مانده‌اند. این ماهیان به ۲۷ گونه و زیرگونه در جهان تقسیم می‌شوند که از این تعداد ۶ گونه در دریای خزر زندگی می‌کنند. ارزش ماهیان خاویاری نه به جهت استفاده از گوشت آنان که به واسطه تخم آنان است که به خاویار یا مروارید سیاه مشهور است. خاویار انواع گوناگونی دارد چون خاویار طلایی و سرخ و سیاه که البته در این میان خاویار سیاه از ارزشی قابل توجه برخوردار است.

 

دریای خزر به تنهایی ۹۳ در صد از ذخیره خاویار و ماهیان خاویاری جهان را در خود جای داده‌است. همچنین ۵ گونه از ماهیان خاویاری ممتاز جهان نیز در این دریا میزیند که به ترتیب کیفیت عبارت‌اند از «فیل ماهی»، «قره برون یا ماهی خاویاری ایران»، «ماهی خاویاری گلد (چالباش) یا روس»، «ماهی شیپ»، «ماهی ازون برون».

 

فیل ماهی بزرگ‌ترین ماهی آب‌های داخلی ایران است که از نقطه نظر کیفیت خاویار رتبه اول را به خود اختصاص داده‌است نام دیگر ان بلوگا است و نمونه‌هایی از آن با وزنی در حدود ۱۴۰۰ کیلوگرم و سنی بیش از ۱۰۰ سال صید شده‌است. هر ۲ یا ۳ سال یک بار تخم ریزی می‌کند و بین ۱۴ و ۱۷ سالگی بالغ می‌شود و به واسطه بهترین خاویار، رتبه گرانترین ماهی و خاویار جهان را داراست. از قامتی معادل یک و نیم متر تا بیش از چهار متر بر خوردار است، رکورد صید آن در ایران ۶۲۰ کیلوگرم بوده‌است.

 

قره برون یا تاس‌ماهی ایران، در حال حاضر گونه‌ای مستقل محسوب می‌شود، اما پیش‌تر آن را زیرگونه‌ای از ماهی روس می‌دانستند. «قره‌برون» به ترکی به معنای «بینی سیاه» است که از رتبه دوم ارزش بر خوردار است. در حال حاضر به واسطه تکثیر مصنوعی از نقطه نظر تعدد از گونه روس پیشی گرفته‌است. از گونه روسی بزرگ‌تر می‌باشد و کیفیت خاویاری برتر از وی را نیز دارا می‌باشد از نظر ظاهری تا حدی شبیه به هم می‌باشند گرچه رنگی تیره تر همراه با رنگ دانه‌های سفید رنگ که تا بینی وی ادامه پیدا کرده وی را از نظر ظاهری از تاس ماهی روس جدا می‌کند. وزنی معادل ۶۰ تا ۱۳۰ کیلوگرم دارد و طولی معادل ۱ متر تا بیش از ۲ متر که در فاصله ۱۲ تا ۱۴ سالگی بالغ می‌گردد.

 

تاس ماهی روس یا چالباش در زمره گونه‌هایی است که در تمام نقاط دریای خزر یافت می‌شود و خاویار آن را نیز به اصطلاح طلایی می‌نامند که از رتبه سوم ارزش بر خوردار است و در فاصله ۱۲ تا ۱۶ سالگی به سن تخم دهی می‌رسد و بالغ می‌شود. از طولی معادل ۱ تا ۲ متر بر خوردار است و وزنی معادل ۶۰ تا ۱۰۰ کیلوگرم.

 

ماهی خاویار شیپ معمولاً ماهی مهاجری است که به واسطه تخم‌ریزی به سواحل ایران می‌آید و در رودخانه‌های آبریز دریای خزر تخم‌گذاری می‌کند. از عمری معادل ۳۰ سال بر خوردار است، سبک وزن است و از تعدد کمی هم بهره می‌برد. از نقطه نظر ارزش در رتبه چهارم قرار دارد. با طولی بیش از ۱ متر و وزنی سبک، در فاصله ده سالگی تا ۱۴ سالگی بالغ می‌گردد و به سن تخم‌دهی می‌رسد.

 

ماهی اوزون برون (دراکول) کوچک‌ترین ماهی خاویار دریای خزر می‌باشد که در ایران به اشتباه کلیه ماهیان خاویاری را به نام وی اوزون برون می‌نامند. از نقطه نظر کیفی در رتبه آخر قرار دارد چرا که از خاویار ریزتر و ارزانتری بهره می‌برد. از نظر تکثیر مصنوعی با مشکلاتی مواجه‌است و تعداد آن نیز در شرایط طبیعی رو به کاهش می‌رود. در ترجمه نام وی بینی دراز است. در فاصله ۸ تا۱۲ سالگی بالغ می‌شود. قامتی معادل ۱ تا ۱٫۵ متر و وزنی سبک‌تر در قیاس با دیگر ماهیان این خانواده در دریای خزر دارد.

آموزش پرورش ماهیان خاویاری(پرورش تکثیر و بیماری ها)+تصاویر
آموزش کامل نحوه پرورش و تکثیر ماهیان خاویاری و بیماری ها و روش های درمان آن

دانلود فایل

مطالب مرتبط:

خاویار گیاهی (کینوا)

پرورش ماهی کپور

توجیح اقتصادی پرورش خاویار


ازگیل

ازگیل

 

 

میوه مؤثر در تقویت خون بدن ،ازگیل، میوه درختی است که در اواخر پاییز و اوایل زمستان می رسد.گل های درخت ازگیل، سفید و میوه‌آن شبیه زالزالک است، با این تفاوت که میوه ازگیل درشت تر و قهوه ای رنگ و طعمش شیرین و کمی گس است. هسته آن را می کارند و درخت ازگیل را به درخت گلابی نیز پیوند می زنند.


قسمت های مورد استفاده درخت ازگیل، برگ و میوه آن است. اسم فارسی ازگیل «اردف» و «گیل»بوده است.

 


میوه مؤثر در تقویت خون بدن
ازگیل، میوه درختی است که در اواخر پاییز و اوایل زمستان می رسد.گل های درخت ازگیل، سفید و میوه‌آن شبیه زالزالک است، با این تفاوت که میوه ازگیل درشت تر و قهوه ای رنگ و طعمش شیرین و کمی گس است. هسته آن را می کارند و درخت ازگیل را به درخت گلابی نیز پیوند می زنند. قسمت های مورد استفاده درخت ازگیل، برگ و میوه آن است. اسم فارسی ازگیل «اردف» و «گیل»بوده است.

 

 

خواص ازگیل :
ازگیل سرشار از ویتامین های «ب» و «ث» و قند، تانن و سلولز و اسید سیتریک است.

 

ازگیل دارای مقدار زیادی هیدرات کربن است که مولی انرژی است .

 

ازگیل دارای ماده ای به نام تانن است که بهترین دارو برای درمان عفونت های روده بزرگ است.

 

ازگیل در تقویت خون بدن مؤثراست.

 

ویتامین «ب» ازگیل، اعصاب را تقویت می کند و از نظر تغذیه اهمیت دارد.

 

ازگیل را به صورت خام به عنوان میوه لذیذ، مطبوع و تقویت کننده مصرف می کنند و از آن شربت و کنسرو ازگیل تهیه می کنند.

 

مصرف ازگیل خام یا کنسرو ازگیل در معالجه اسهال ساده اثر قطعی دارد.

 

خورن ازگیل خام و خصوصاً نارس آن که تانن بیشتری دارد در معالجه خونریزی های داخلی مانند:بواسیر، خونریزی رحمی و غیره اثر شفا بخش دارد.

 

ازگیل در معلجه ورم روده به کار می رود، به این منظور باید 230 گرم ازگیل رسیده را پس از جدا کردن پوست و دانه، در کمی شیر حل نموده و مصرف نمود.

 

در معالجه زخم دهان و تورم مخاط گلو مؤثر است.

 

ازگیل قبض کننده روده ها است. ازگیل کار روده ها را تنظیم می کند. ازگیل ادرار آوراست.

 

ازگیل دارای اسید مالیک، تانن، اسید سیتریک و اسید تاتاریک است و از نظر غذایی شبیه «به»است.

 

ازگیل میوه ای بسیار مقوی است زیرا قدرت اُسمزی خون را بالا می برد.

 

ازگیل به علت داشتن املاح سیتریک، رمالیکو تاتاریک، ترشی خون را از بین می برد.

 

ازگیل مواد معدی را مرتب می کند و برای اسهال بسیار مفید است.

 

میوه تازه و رسیده ازگیل یا کنسرو آن برای درمان اختلاق قاعدگی خانم ها کاملاً مفید است.

 

جوشانیده نیم گرم برگ ازگیل، سالک را درمان می کند.

 

جوشانده برگ ازگیل به صورت بالا،‌پوست های ظریف را تقویت میکند و برفک را معالجه می نماید.

 

غرغره کردن با جوشانده برگ ازگیل، آبسه دهان و گلو را درمان می کند. اگر هر روز سه بار با جوشانده برگ ازگیل غرغره شود، آنژین را معالجه می نماید

رامبوتان

میوه رامبوتان , خواص رامبوتان

 

 

یکی از میو های جنوب شرقی آسیا و بومی مالزی و اندونزی و تایلند است. در زبان مالیایی به معنی میوه مودار است که بر گرفته از شکل ظاهری آن است.

 

رامبوتان میوه ای گرمسیری است که با نام علمی سرخالوی مژکی (nephelium lappaceum) شناخته شده است.

 

این میوه بومی مناطق استوایی بوده و کشورهای آسیای جنوب شرقی مانند مالزی و ویتنام، مهمترین تولید و صادرکنندگان آن به سراسر جهان به شمار می روند.

 

این میوه شیرین و آبدار است و مزه آن شبیه به انگور ست ودارای هسته ای بزرگ می باشد.میوه آن شباهت زیادی به میوه لایچی و لونگان دارد.

 

رامبوتان به صورت خام و کنسرو شده ویا آب میوه در فروشگاه ها به فروش می رسد.

 

میوه رامبوتان شکلی تقریبا کروی دارد و مودار است. نام رامبوتان نیز به زبان مالزیایی معنی "میوه مودار" می دهد. موهای پوسته رامبوتان نازک و نرم بوده، خار مانند نیستند و به پوست و دست آسیب نمی رسانند. اندازه هر میوه بالغ نصف کف دست است.

 

همچنین میوه ها قبل از رسیدن به رنگ سبز روشن می باشند.

 

 

رامبوتان به شکل خوشه ای روی درخت خود می روید و در دو رنگ زرد و قرمز موجود است.

 

رامبوتان زرد طعمی ترش و شیرین و رامبوتان قرمز مزه شیرین دارد.

 

برای مصرف هر دو گونه، با برش دادن پوسته رنگی، آن را جدا کرده و گوشته سفید (گاهی متمایل به صورتی) و آبدار میوه را میل می کنند.

 

داخل میوه هسته ای به رنگ قهوه ای روشن و به قطر 2 سانتی متر وجود دارد.

 

 

میوه رامبوتان , خواص رامبوتان

 

درخت رامبوتان بومی مناطق استوایی بوده، ریشه عمیقی ندارد، بعد از 2 الی 3 سال از زمان کاشت میوه می دهد و تا 8 الی 10 سال قدرت باردهی دارد.

 

میوه رامبوتان را اغلب به صورت خام مصرف می کنند و به خاطر رنگ سفید آن کمتر در سالاد های میوه مورد مصرف قرار می گیرد.

 

این میوه سرشار از ویتامین C و کلسیم بوده و همچنین دارای آهن و فیبر است، به همین جهت خوردن آن برای افراد دارای کم خونی ناشی از فقر آهن هم توصیه می شود.

 

هر عدد رامبوتان حدود 59 الی 60 کالری دارد.

 

 

میوه رامبوتان , خواص رامبوتان

 

خواص رامبوتان:

 

این میوه دارای مقدار زیادی کلسیم ، منیزیم و پتاسیم  است.

 

یک داروی ضد کرم است.

 

برای رفع اسهال و اسهال خونی مناسب می باشد.

 

جوشانده پوست تند و تیز آن برای درمان برفک به کار می رود.

خواص درمانی کاکائو


از دانه‌های جمع‌آوری شده درخت کاکائو، پودر کاکائو تهیه می‌شود که به عنوان ماده دارویی و غذایی، نوشیدنی، شکلات، و...، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

خواص دارویی کاکائو , فواید کاکائو
کاکائو را بیشتر مردم تحت عنوان شکلات کاکائویی می‌شناسند.

کره کاکائو نیز در شیرینی‌پزی، پردازش توتون، صابون و فرآورده‌های آرایشی استفاده می‌شود و گران‌ترین چربی جهان است.

کاکائو به عنوان دارویی انرژی‌بخش، شادی‌آفرین و تقویت‌کننده قلب شناخته می‌شود.

در بعضی از مطالعات ثابت شده است کاکائو باعث کاهش فشار خون و تنظیم کلسترول بد در خون می‌شود.

این گیاه به عنوان ضدعفونی‌کننده و انگل‌کش نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

از خواص دیگر کاکائو می‌توان به خاصیت ادرارآوری، قاعده‌آوری و سقط‌کنندگی آن اشاره کرد.

در بعضی از نقاط دنیا از کاکائو برای درمان طاسی، سوختگی، سرفه، خشکی لب‌ها و چشم استفاده می‌کنند.

کاکائو انرژی‌بخش بوده و باعث از بین رفتن بی‌حالی، سختی‌های زایمان ، حاملگی و روماتیسم می‌شود.

محلی‌ها از کاکائو در درمان مارگزیدگی و جراحت‌ها نیز بهره می‌برند.

به علت وجود تانن در پوسته و ریشه کاکائو، فعالیت ضدتوموری برای این گیاه نیز پیش‌بینی شده است.

کاکائوی خالص و تصفیه نشده اثر آنتی‌اکسیدانی قوی در پیشگیری از بیماری‌های قلبی و سرطان دارد، اما طی فرآیند شکلات‌سازی، مقدار زیادی از مواد آنتی‌اکسیدانی کاکائو از بین می‌رود. بنابراین می‌توان گفت شکلات تهیه شده از کاکائو به دلیل انجام فرآیند در کارخانه خواص مفید دانه کاکائوی خالص را ندارد.

نوشابه کاکائو
اگر پوست هسته کاکائو را دم کنید، نوشابه مطبوعی از آن به دست می‌آید که بوی شکلات دارد و دارای مقدار زیادی ویتامین و برای تقویت استخوان‌ها مفید است. مخصوصا به کسانی که دارای نرمی استخوان (راشیتیسم) هستند، مصرف این جوشانده توصیه می‌شود.

کره کاکائو
دانه کاکائو دارای 50 درصد چربی است. از کاکائو در صنعت لوازم آرایش و زیبایی و همچنین عطرسازی استفاده می‌شود.

عوارض جانبی
مصرف ناصحیح کاکائو باعث عوارض کبدی و قلبی می‌شود. کسانی که طبع گرمی دارند، باید از خوردن بیش از حد کاکائو و محصولات آن خودداری کنند. برای افراد دچار بیماری قند نیز خوردن کاکائو ممنوع است.

چای سفید و خواص آن

 

چای سفید ، چای خوش طعم و گوارا

 

 

اگر می‌خواهید طعمی متفاوت و عجیب و غریب را مزه کنید و طعم متفاوتی از چای را که در گذشته دور‌ طرفداران بسیاری داشته است ،‌ تجربه کنید ، به شما پیشنهاد می‌کنیم یک فنجان چای سفید بنوشید. چای سفید چایی است که اگرچه از برگ‌های چای تهیه می‌شود، اما از روش متفاوتی در فرآوری آن استفاده خواهد شد.

 

در این روش، برگ‌های چای در شرایطی قرار می‌گیرند که به آرامی پژمرده می‌شوند و این در حالی است که کمترین میزان اکسیداسیون را متحمل خواهند شد و به همین علت از نظر طعم و مزه با چای سبز که این روزها نوشیدن آن بشدت مورد توجه قرار گرفته است، بسیار متفاوت خواهد بود.

 

تهیه چای سفید نیز همچون چای سبز و چای سیاه از برگ‌های گیاه چای ـ که اساسا در کشور چین پرورش داده می‌شود ـ صورت می‌گیرد.

 

جالب است بدانید که مصرف مواد غذایی نظیر پیاز و سیر و استعمال دخانیات برای افرادی که در فرآوری چای سفید فعالیت می‌کنند، ممنوع است، چرا که وجود این نوع رایحه‌ها طعم و مزه طبیعی چای را از بین می‌برد و به همین علت اغلب دختران جوانی که دخانیات استعمال نمی‌کنند، جهت این کار استخدام می‌شوند.

 

بهترین چای سبز، چایی است که از جوانه‌های پرزدار گیاه‌ چای که در یک دوره زمانی 2 روزه اوایل بهار جمع‌آوری شده‌اند، تهیه شده باشد. برگ‌هایی که قرار است به عنوان چای سفید به بازار عرضه شوند، در مقایسه با برگ‌های چای سبز برای مدت زمان کوتاه‌تری تحت فرآوری قرار می‌گیرند.

 

به جای این که این برگ‌ها به واسطه جریان طبیعی هوا خشک شوند، برگ‌های پژمرده شده برای مدت زمان یک دقیقه یا حتی مدت‌ زمانی کوتاه‌تر بخار داده شده، سپس خشک می‌شوند.

 

در نتیجه برگ‌های چای طعمی شیرین و مطبوع خواهند داشت و همین ویژگی سبب شده است که چای سفید بیش از دیگر انواع چای مورد توجه و علاقه افرادی که طعم‌های مختلف چای را تجربه کرده‌اند، قرار گیرد. علاوه بر این که چای سفید طعم و مزه مطبوع‌تری دارد، از خواص درمانی مطلوب‌تری نیز برخوردار است.

 

اگر برگ‌های چای به‌گونه‌ای فرآوری شود که به طعم و مزه واقعی برگ‌های چای نزدیک‌تر باشد، به این معنی است که در مقایسه با دیگر انواع چای حاوی میزان بالایی از پلی فنول‌ها خواهد بود. این در حالی است که این گروه از مواد شیمیایی یک نوع آنتی‌اکسیدان قوی هستند که با سلول‌های سرطانی مبارزه می‌کنند و آنها را منهدم می‌سازند.

 

نوشیدن چای سفید علاوه بر این که موجب کاهش فشار خون می‌شود، علائم و عوارض ناشی از دیابت را نیز به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌دهد و این در حالی است که نوشیدن چای سفید می‌تواند به میزان زیادی خستگی جسمانی شما را کاهش داده و در نتیجه با جبران انرژی از دست رفته در بدن شرایط روحی مناسب‌تری را برای فرد ایجاد کند.

 

بهتر است برای دم کردن چای سفید، از قوری‌های چینی یا شیشه‌ای استفاده کنید و به یاد داشته باشید اگر می‌خواهید رنگ و مزه آن دلچسب شما باشد هیچ‌گاه از قوری‌های فلزی برای دم کردن چای سفید استفاده نکنید.

بلوط

بلوط

 

 

بلوط درخت بومی در مناطق معتدله است و در ایران در جنگهای کردستان ،‌لرستان و کهکلویه می روید . ارتفاع این درخت در بعضی نواحی تا 50 متر و قطر تنه آن به 3 متر نیز می رسد . برگهای درخت بلوط پنجه ای و مانند انگشتان دست می باشد . میوه درخت بلوط که به نام بلوط معروف است مانند فندق بوده و در پیاله ای جای می گیرد

 

 

ترکیبات شیمیایی

پوست و برگ درخت بلوط دارای تانن ، قند ، اسید گالیک ، اسید مالیک ، کوئرسین Quercine ، موسیلاژ ، پکتین ،‌رزین و روغن است

 

 

خواص داروئی:

بلوط از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است
خواص میوه بلوط میوه بلوط از قدیم الایام مورد مصرف بوده و از آن به عنوان غذا استفاده می کرده اند . حتی اگر آنرا خشک و در کرده و با در گندم مخلوط می کنند و از آن نان تهیه می نمایند . می توان بلوط را بوداده و سپس آنرا در کرده و از آن چائی تهیه کرد . مقدر مصرف آن یک قاشق چایخوری در یک لیوان آب جوش می باشد .

 

این دم کرده را می توان برای مورد زیر بکار برد . 1.بواسیر را برطرف می کند . 2-اسهال ساده و اسهال خونی را رفع می کند . 3-درد معده و گاز معده را برطرف می کند . 4-برای رفع کم خونی موثر است . 5-نرمی استخوان را درمان می کند . 6- برای تقویت عمومی بدن موثر است . 7-برای معالجه اسهال اطفال ،‌در بلوط را با کاکائو مخلوط کرده و دم کرده آنرا به اطفال می دهند . خواص درخت بلوط برای استفاده از پوست درخت بلوط یم توان آنرا در کرده و با عسل مخلوط کنید و یا اینکه یک قاشق در آنرا در یک لیوان آبجوش ریخته و به مدت 10 دقیقه دم کنید .

 

1- خونریزیها را متوقف می سازد . 2-درمان کننده بواسیر خونی است . 3-خاصیت ضد عفونی درد . 4-ادرار را زیاد می کند . 5-ترشحات زنانه را از بین می برد . مصارف خارجی پوست درخت بلوط برای استفاده خارجی از جوشانده پوست درخت استفاده می شود . بدین منظور باید 15 گرم پوست درخت را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید به آرامی بجوشد تا حجم آن به دو سوم تقلیل یابد . از این جوشانده می توان بعنوان کمپرس استفاده کرد و یا آنرا در وان حمام ریخته ودر آن ساتراحت نمود .

 

1)خون مردگی را درمان می کند . 2)اگزما را از بین می برد. 3)برای درمان بیماریهای پوستی در وان حمام که در آن جوشانده پوست درخت بلوط را ریخته اید به مدت یکربع ساعت استراحت کنید . 4)اگر واریس درید این قسمتها را با جوشانده پوست بلوط کمپرس کنید . گز علفیدر اثر نیش زدن حشره ای مخصوص به برگ و یا شاخه های درخت بلوط ماده ای به بیرون تراوش می کند که در اثر مجاورت با هوا سفت شده و به صورت دانه هایی به قطر 2 سانتیمتر بر روی ساقه و یا برگ ظاهر می شود . برای استفاده از گز شاخه های درخت را تکان می دهند تا دانه های گز به زمین بریزد . البته این دانه ها مخلوط با برگ و پوسته درخت است که باید تمیز شود . گز علفی از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است .

 

برای استفاده طبی از گز علفی می توان آنرا با عسل مخلوط کرد و یا جوشانده آنرا تهیه نمود .( 50 گرم در یک لیتر آب جوش ) خواص گز علفی1)قابض است . 2 ) خونریزیها را متوقف می سازد . 3)مقوی معده است . 4)تقویت کننده دستگاه تنفسی است . 5)سینه را نرم و صدا را صاف می کند . 6)سرفه ها را برطرف می کند . 7)تنگی نفس را درمان می کند. 8)برای معالجه بواسیر گز علفی را با عسل مخلوط کرده و بر روی بواسیر بگذارید . مضرات : مضرات خاصی برای آن بیان نشده است .

آووکادو

میوه آووکادو

 

 

تاریخچه پیدایش آوو کادو به هفت هزار سال قبل از میلاد مسیح برمی‏گردد که به خاطر بافت نرم و خواص درمانی‏اش، توسط اقوامAztecs و Incas در آمریکای جنوبی استفاده می‏شده است.

400 نوع آووکادو در مکزیک و جنوب آمریکا وجود دارد. بعد از کشت نهال آووکادو ، 2 تا 3 سال طول می کشد تا میوه بدهد.

آووکادو ، یک ماده غذایی کامل با 14 ماده معدنی مفید برای تحریک رشد بدن می باشد؛ مثلا دارای املاح آهن و مس است که برای خون سازی مفیدند؛ یا سدیم و پتاسیم موجود در آووکادو تعادل شیمیایی بدن را حفظ می‏کنند.

این میوه به دلیل نداشتن نشاسته، قند خون را در طول روز متعادل نگه می‏دارد، بنابراین برای افراد دیابتی و افراد دچار هیپوگلیسمی (افت قند خون) مناسب است.

آووکادو از نظر چربی خیلی غنی می‏باشد، در حالی که سایر میوه ها و سبزی ها این طور نیستند. همچنین حاوی مقدار زیادی ویتامین‏ A ، ویتامین‏های گروه B و منبع غنی آنتی اکسیدان‏هایی مثل ویتامین E ،C و لوتئین (رنگدانه گیاهی) است.

 


ارزش غذایی آووکادو:

- آووکادو دارای رنگدانه ی گیاهی زردی به نام "لوتئین" است. لوتئین یک آنتی اکسیدن طبیعی است که به حفظ سلامتی چشم ها در پیری کمک می کند.

- یک پنجم آووکادو، 50 کالری انرژی و حدود 20 ویتامین و ماده ی معدنی دارد.

- آووکادو‏ دارای ماده ای به نام بتا سیتو استرول (beta- sitosterol) می‏باشد. بتا سیتو استرول یک استرول گیاهی است که به حفظ مقادیر طبیعی کلسترول‏ خون کمک می‏کند.

 

 

میزان مواد مغذی موجود در 100 گرم آووکادوی خام:


انرژی 190 کالری
اسید چرب غیراشباع با یک باند دوگانه 12 گرم
اسید چرب غیراشباع با چند باند دوگانه 2 گرم
چربی کل 20 گرم
ویتامین E 3 میلی گرم
پتاسیم 450 میلی گرم
مس 0/2 میلی گرم
ویتامین B6 0/4 میلی گرم
ویتامین B5 1 میلی گرم
فیبر 3 گرم

 


آووکادو؛ یک ماده غذایی کامل:

آووکادو تقریبا یک ماده غذایی کامل است. آووکادو چربی و کالری بالایی دارد، لذا افرادی که نمی خواهند وزنشان زیاد شود، باید به میزان متعادل از آن استفاده کنند.

 

 

میوه آووکادو

 

 

بیشتر چربی آووکادو از نوع چربی‏های غیراشباع با یک باند دوگانه است (همانطور که در قسمت بالا آمده است) که مقدار کلسترول خون را افزایش نمی‏دهند.

آووکادو کاملا قابل هضم و دارای سوخت و ساز آهسته است که برای بازسازی مواد مغذی و بارگیری در افراد ورزشکار مناسب می باشد.

وقتی آووکادو با میوه‏های دیگر مصرف شود، یک غذای مغذی را برای کودکان فراهم می‏سازد.

 

 

استفاده‏ها:

بر اساس طب سنتی چین، آووکادو طبیعت سرد دارد. این میوه سبب تنظیم کار کبد و عملکرد صحیح ریه‏ها و روده‏ها می شود.

آووکادو منبع ماده معدنی مس می‏باشد که به تشکیل گلبول‏های قرمز خون کمک می‏کند.

آووکادو به راحتی در بدن هضم و جذب می‏شود و برای مادران شیرده و درمان زخم‏ها مفید است.

آووکادو به دلیل غنی بودن از ویتامین E ، برای زیبا سازی پوست مفید است. همچنین به بهبود سوختگی‏ها و زخم‏ها کمک می‏کند.

تحقیقات نشان داده است که آووکادو می‏تواند ترشح هورمون انسولین را مهار کند، بنابراین برای جلوگیری از گرسنگی مفید است.

 


فواید خاص آووکادو به دلیل سرشار بودن از ویتامین E:


1- بیماری‏های قلبی:

آووکادو از بروز بیماری های قلبی جلوگیری می کند. محققان به این نتیجه رسیده‏اند که مقدار بالای ویتامین E که بدن از طریق مکمل‏ها و یا با مصرف مواد غذا‏یی مثل آووکادو دریافت می‏کند، می‏تواند خطر ابتلا به بیماری‏های قلبی را کاهش دهد.

همانطور که می دانید ویتامین E ، یک آنتی اکسیدان قوی است و به دلیل داشتن همین خاصیت، از آسیب LDL- کلسترول به وسیله رادیکال‏های آزاد جلوگیری می کند. به نظر می‏رسد که اگر کلسترول LDL آسیب ببیند، می‏تواند در سرخرگ ‏های خونی رسوب کند و سبب تنگی عروق خونی شود. با جلوگیری از صدمه‏ای که رادیکال های آزاد به LDL می‏زنند، می‏توان مشکلات قلبی را کاهش داد.

اگر چه بسیاری از غذاها حاوی ویتامین E هستند، اما ویتامین E موجود در اکثر آنها، در طی عمل پختن از بین می رود. آووکادو این خوبی را دارد که برای خورده شدن، نیاز به هیچ عملی ندارد و به همان شکل خام و تازه مصرف می‏شود.

 

2- عفونت در بزرگسالان

مطالعات نشان می‏دهد که مصرف مکمل‏ ویتامین E برای تقویت سیستم ایمنی بدن افراد مسن مفید است. با افزایش سن، میزان مواد مضر در بدن افزایش می‏یابد که ویتامین E می‏تواند مقدار آنها را کاهش دهد.

آووکادو به دلیل سرشار بودن از ویتامین E ، می‏تواند نقش یک مکمل را ایفا کند. به همین دلیل، آن را در رژیم غذایی افراد مسن جای می‏دهند.

 

3- ناباروری در مردان:

آووکادو می‏تواند به افزایش باروری در مردان کمک کند.

ویتامین E همراه با ویتامین C در نچسبیدن اسپرم‏ها به یکدیگر نقش دارد و قدرت جابجایی آنها را افزایش می‏دهد، بنابراین اسپرم ها خیلی راحت‏تر می‏توانند به طرف سلول تخمک بروند.

با مصرف بیشتر مواد غذایی غنی از ویتامین E و استفاده از مکمل‏های این ویتامین تحت نظر پزشک، ممکن است میزان باروری در مردان افزایش یابد.

 

4- بیماری پارکینسون:

مطالعات اخیر نشان می‏دهد که غذاهای غنی از ویتامین E می‏توانند بیماری پارکینسون را کاهش دهند. البته این یافته، نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.
چقدر بخوریم؟

نصف یک آووکادو تقریبا 4 میلی‏گرم ویتامین E دارد.

نیاز روزانه مردان به ویتامین E حداقل 4 میلی گرم و زنان 3 میلی گرم در روز می‏باشد.
چگونه آووکادو را انتخاب و نگهداری کنیم؟

آووکادو به خاطر رنگ و شکل پوستش، "گلابی تمساح مانند" نامیده می‏شود.

آووکادوهای خوش شکل را که روی آنها بدون خراش است، انتخاب کنید. برای استفاده فوری آووکادوهایی را بخرید که وقتی آنها را فشار می‏دهید کمی نرم باشند. برای اینکه آووکادوهای سفت برسند، آنها را برای چند روز، با یک عدد موز در یک پاکت کاغذی قرار دهید.

 

پختن و خوردن:

آووکادوها را پس از شستن از وسط ببرید. بعد یک کارد در وسط آن فرو کنید و آن را بچرخانید تا هسته اش خارج شود.

می‏توانید آن را با پوستش سرو کنید، و یا آن را از پوست جدا کرده و برای سوپ یا سالاد استفاده کنید، و یا با آن یک سس درست کنید.

آووکادو یک میوه روغنی است و چربی‏های قابل هضم دارد و می‏توان با آن یک سس سالم به همراه سبزیجات خام درست کرد.

روش دیگر برای تهیه سس این است که آن را پوست کنده و خرد کنید و نمک و کره به آن اضافه کنید. سپس سس حاصل را روی نان بمالید و میل کنید.