سبز نیوز

سبز نیوز

مطالب کاربردی گیاهان زینتی.گیاهان دارویی.کشت قارچ.کشت گلخانه ای.تراریوم و بونسای
سبز نیوز

سبز نیوز

مطالب کاربردی گیاهان زینتی.گیاهان دارویی.کشت قارچ.کشت گلخانه ای.تراریوم و بونسای

نکاتی برای استفاده‌ بهتر از سیر

سیر

استفاده از هر ماده غذایی یک ترفند و روش خاص دارد که باید رعایت شود چرا که با درست استفاده کردن از مواد اولیه خواص آن‌ها از بین نمی‌رود.  سیر یکی از موادی است که باید نکاتی در مورد استفاده از آن رعایت شود که در ادامه به آن می‌پردازیم:

* اولین نکته‌ای که باید در هنگام استفاده از سیر در ذهن داشته باشید میزان تازگی و طراوت آن است. برای استفاده از سیر بهتر است تازه‌ترین آن‌ها را انتخاب کنید. سیرهای بسته‌بندی‌شده یا مانده بیش از نیمی از خواص خود را از دست می‌دهند.

* قبل از آنکه سیر را در غذای خود بریزید حتماً آن را بریده و چند دقیقه‌ای در هوای آزاد قرار دهید. بریدن سیر باعث می‌شود تا برخی از ترکیبات سولفید آن آزاد شده و با اکسیژن واکنش دهد. این واکنش در 10  تا 15  دقیقه انجام شده و این باعث می‌شود تا خواص سلامتی سیر بالاتر رود.

* بسیاری همیشه به این نکته می‌اندیشند که استفاده از سیر در حالت‌های کوبیده شده، بریده شده و یا بدون تغییر مفید است. با توجه به نکته گذشته باید به این اشاره کرد که اگر سیرها را رنده و له کنید بیشتر سلول‌های داخلی آن‌ها شکسته شده و سلامت سیر بالاتر می‌رود.

* بوی سیر نکته آخری است که باید به آن اشاره کنیم. بسیاری از سر آشپزها و افرادی که به سلامتی خود اهمیت می‌دهند سیر را دوست دارند. سیر طعم و بویی عالی به غذا می‌بخشد و برای سلامتی، به ویژه قلب، بسیار مفید است. سیر سرشار از آنتی‌اکسیدان است، اما متأسفانه ترکیبات سولفور موجود در سیر، که خواص متعدد سیر را ایجاد می‌کنند، باعث می‌شوند دهان و نفس شخصی که سیر مصرف کرده است بوی ناخوشایندی بگیرد.

قبل از آنکه سیر را در غذای خود بریزید حتماً آن را بریده و چند دقیقه‌ای در هوای

آزاد قرار دهید. بریدن سیر باعث می‌شود تا برخی از ترکیبات سولفید آن آزاد شده

و با اکسیژن واکنش دهد. این واکنش در 10 تا 15 دقیقه انجام شده و این باعث می‌شود تا خواص سلامتی سیر بالاتر رود

چرا نفس شما بوی سیر می‌گیرد؟

سیر و سایر سبزیجات هم خانواده آن (پیاز، موسیر و پیازچه) ترکیبات سیستئین سولفوکسید را ایجاد می‌کنند. این ترکیبات عناصر تشکیل‌دهنده بو و مزه سیر هستند. این ترکیبات سولفوری بسیار شبیه ترکیباتی هستند که توسط باکتری‌های مولد بوی بد دهان ایجاد می‌شوند. سیر از دو طریق باعث می‌شود دهان شما بوی بدی بگیرد. اولین راه از طریق دهان شما است. بدین صورت که هنگامی که شما سیر مصرف می‌کنید، این ترکیبات سولفوری وارد دهان شما می‌شوند و بلافاصله بوی ناخوشایندی ایجاد می‌کنند. این ترکیبات بد بو تا زمانی که شما مسواک بزنید یا نخ دندان بکشید در دهان شما باقی می‌مانند. دومین راه تأثیر بوی سیر بر نفس شما از طریق ریه‌ها است. تحقیق جالبی در این زمینه در سال 1936، توسط دو پزشک صورت گرفته است. این دو پزشک مدتی، به یکی از بیماران خود که مبتلا به سرطان مری بود، از طریق یک لوله مخصوص که مستقیماً وارد معده می‌شد، سوپ سیر می‌دادند. در این روش غذا به هیچ عنوان وارد دهان نمی‌شد، اما آن‌ها متوجه می‌شدند که با وجود اینکه غذا وارد دهان بیمار نمی‌شود، نفس او پس از حدود 3 ساعت بوی سیر به خود می‌گیرد. این تحقیق تائیدی است برای سایر تحقیقاتی که در این زمینه صورت گرفته است.

ترکیبی که باعث می‌شود نفسی که از ریه‌ها خارج می‌شود بوی سیر بگیرد، الیل متیل سولفید (AMS) است. این ترکیب گازی است که هنگام هضم سیر جذب خون می‌شود. این ترکیب از طریق خون به ریه‌ها راه پیدا می‌کند. به همین دلیل فرد با بازدم هوا از ریه‌ها بوی سیر را در فضا منتشر می‌کند. برخی از این ترکیبات AMS از طریق پوست نیز منتشر می‌شوند. به همین دلیل است که گاه خلاص شدن از بوی بد سیر کار بسیار مشکلی است. فرد هر چه قدر هم که دهان خود را مسواک می‌زند و از دهان‌شویه استفاده می‌کند، نمی‌تواند این بوی بد را از بین ببرد. علت این است که در چنین مواقعی منشأ بوی بد ریه‌ها هستند نه دهان.

 

چگونه بوی سیر را از بین ببریم؟

بهترین و موثرترین راه خلاص شدن از دست بوی سیر، نخوردن سیر است. اگر می‌خواهید اصلاً بوی سیر ندهید، نباید سیر بخورید. اما با توجه به ارزش غذایی بالا و خواص فراوان سیر، مصرف آن بسیار مفید است و نباید از برنامه غذایی افراد حذف شود، بنابراین می‌توانید برای کاهش بوی آن از راهکارهای زیر استفاده کنید. فراموش نکنید که شما هرچه قدر هم که تلاش کنید بوی سیر را در دهان خود از بین ببرید، همچنان از طریق ریه‌های شما منتشر می‌شود. به همین جهت نیز راهکارهایی که به شما معرفی می‌کنیم فقط بوی سیر را کاهش می‌دهند و آن را به طور کلی از بین نمی‌برند.

بوی بد دهان

راهکارهایی برای از بین بردن بوی سیر

موثرترین راه از بین بردن بوی سیر این است که ترکیبات سولفوری مولد این بو را از دهان حذف کنید. این کار را می‌توانید با مسواک زدن، استفاده از نخ دندان و دهان‌شویه انجام دهید. همچنین باید زبان خود را حتماً مسواک بزنید. این کار برای از بین بردن بوی سیر بسیار مهم است. سایر راهکارهایی که به شما معرفی می‌کنیم نیز می‌توانند کمک کنند. شما می‌توانید از این راه‌ها قبل یا بعد از مسواک زدن یا استفاده از نخ دندان استفاده کنید، اما توجه داشته باشید که حذف ترکیبات سولفوری باید حتماً صورت بگیرد و این راه‌ها را نمی‌توان جایگزین حذف ترکیبات کرد. اگر شما بدون اینکه ترکیبات سولفوری را از بین ببرید، از راه‌های زیر استفاده کنید، اقدامات شما در کاهش بوی سیر تأثیر چندانی نخواهند داشت.

 

لیموترش

استفاده از لیموترش در کاهش بوی سیر بسیار موثر است. لیمو همچنین می‌تواند باکتری‌های مولد بوی بد دهان را از بین ببرد. سعی کنید بعد از خوردن سیر یک تکه لیموترش را در دهان خود بگذارید و بمکید. همچنین اگر دست شما بوی سیر گرفته است، می‌توانید با استفاده از آب لیمو، این بو را از بین ببرید.

 

جعفری

در بسیاری از مواقع، سرآشپزها در کنار سیر از جعفری نیز برای پخت غذا استفاده می‌کنند، زیرا جعفری بوی سیر را کاهش می‌دهد. می‌توانید برای کاهش بوی سیر، بعد از مصرف آن مقداری جعفری خام بجوید.

 

چای

چای، خصوصاً چای سبز و چای نعناع، حاوی پلی‌فنول است. پلی‌فنول ترکیبات سولفوری که سیر ایجاد می‌کند را از بین می‌برد. سعی کنید هنگام خوردن سیر یا پس از آن چای بنوشید.

 

هل، نعناع، رازیانه و میخک

این دانه‌ها و گیاهان معطر می‌توانند مانند جعفری بوی سیر را کاهش دهند.

استفاده از لیموترش در کاهش بوی سیر بسیار موثر است. لیمو همچنین می‌تواند باکتری‌های مولد بوی بد دهان را از بین ببرد

شیر

در مطالعاتی که در سال 2010 صورت گرفت ثابت شد که مصرف شیر می‌تواند بوی سیر را کاهش دهد. محققان معتقدند که چربی موجود در شیر تأثیر ترکیبات سولفوری را در دهان کاهش می‌دهد. در نتیجه تأثیر شیر پرچرب در این خصوص بیش از شیر کم چرب است.

 

آدامس بدون قند

جویدن آدامس می‌تواند بوی سیر را بپوشاند و درعین‌حال تکه‌های سیر را که بوی سیر را منتشر می‌کنند از بین دندان‌های شما خارج کند.

 

دانه‌های قهوه

بسیاری از افراد معتقدند که جویدن دانه‌های کامل قهوه و یا آسیاب شده آن پس از خوردن سیر می‌تواند بوی سیر را کاهش دهد، البته لازم نیست این دانه‌ها را بخورید. می‌توانید پس از جویدن، آن‌ها را از دهان خود خارج کنید.

 

از مکمل‌های سیر استفاده کنید

اگر شما جزء آن دسته از افرادی هستید که سیر را به خاطر خواص غذایی و درمانی آن مصرف می‌کنند، می‌توانید به جای مصرف سیر، از مکمل‌های آن استفاده کنید. این مکمل‌ها خواص سیر را دارا هستند، اما بوی بدی ندارند.

امیدواریم با استفاده از این راه‌ها بتوانید بوی سیر را از بین ببرید و یا حداقل تأثیر آن را کاهش دهید.

آیا هویج بر بینایی تأثیر دارد؟

هویج

دکتر فیروزه رحیمی با توجه به فلسفه مصرف آب هویج و تأثیر آن بر افزایش قدرت بینایی، گفت: تأثیر مصرف آب هویج بر افزایش قدرت بینایی یک باور غلط در میان مردم است.

در گذشته مردم به دلیل سوءتغذیه و فقر «ویتامین A» دچار بیماری «شب کوری» می‌شدند بر همین اساس هویج را که سرشار از «ویتامین A» است را جزء درمان‌های این بیماری قرار می‌دادند.

وی افزود: البته نوع دیگری از بیماری «شب کوری» به دلیل نواقص مادرزادی است که ارتباطی با تغذیه ندارد.

استاد چشم‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به پیشرفت جوامع و اصلاح تغذیه افراد، تصریح کرد: با پیشرفت جوامع و اصلاح رژیم غذایی افراد میزان دریافت «ویتامین A» به مقدار چشمگیری افزایش یافته است به طوری که در رژیم عادی افراد «ویتامین A» به مقدار زیادی وجود دارد.

رحیمی اظهار داشت: متأسفانه مردم بر این باور هستند که هر بیماری چشمی را می‌توان با مصرف آب هویج بهبود بخشید که باید گفت این یک باور غلط و بی‌اساس زیرا مصرف این میوه - سبزی هیچ تأثیری بر قدرت بینایی و بیماری‌های چشم ندارد.

وی با اشاره به مضرات بیش از حد آب هویج، افزود: مصرف بیش از حد آب هویج نه‌تنها در بیماری چشم تأثیر نداشته بلکه موجب زردی پوست نیز می‌شود.

این متخصص قرنیه اضافه کرد: ویتامین A یک ماده محلول در چربی است که از طریق ادرار دفع نمی‌شود بنابراین بر اثر تجمع می‌تواند عوارضی را برای کبد به همراه داشته باشد.

استاد چشم‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران با توجه به توصیه‌های تغذیه‌ای مفید برای چشم، اظهار داشت: مصرف میوه و سبزیجات تازه برای پیشگیری از پیری زودرس سلول‌های شبکیه بسیار موثر است اما لازم به ذکر است مصرف این مواد از بروز بیماری پیش‌گیری نمی‌کند بلکه با افزایش قدرت دفاعی مانع از بروز زودرس می‌شود.

 

افسانه خاصیت هویج برای چشم‌ها از کجا می‌آید؟

افسانه خاصیت خوردن هویج برای بهبود بینایی به احتمال زیاد ریشه در مبارزات تبلیغاتی در خلال جنگ جهانی دوم دارد. در خلال جنگ جهانی دوم نیروی هوایی سلطنتی انگلیس نوعی فن‌آوری جدید راداری را معرفی کرد که به خلبانان این کشور امکان می‌داد تا بتوانند هواپیماهای آلمانی را در هنگام شب سرنگون کنند اما دولت انگلیس برای اینکه فن‌آوری جدید، محرمانه باقی بماند اعلام کرد عامل موفقیت خلبانان انگلیسی خوردن هویج است!

متأسفانه مردم بر این باور هستند که هر بیماری چشمی را می‌توان با مصرف

آب هویج بهبود بخشید که باید گفت این یک باور غلط و بی‌اساس زیرا مصرف این

میوه - سبزی هیچ تأثیری بر قدرت بینایی و بیماری‌های چشم ندارد

به نقل از لایوساینس،‌ در طول جنگ جهانی دوم، بنگاه‌های تبلیغاتی فواید خوردن هویج را برای افزایش دید در شب در بوق و کرنا کردند. در یکی از تبلیغات گفته شده بود: هویج ضمن حفظ سلامتی به شما کمک می‌کند در تاریکی بهتر ببینید.

اگرچه هویج منبع غنی از «ویتامین آ» است که به حفظ سلامت بینایی کمک می‌کند اما در تقویت قدرت بینایی یا کمک به بهتر دیدن در تاریکی تأثیری ندارد. اگرچه ممکن است برخی از والدین برای تشویق کودکانشان به خوردن سبزیجات این مسئله را به آن‌ها گوشزد کنند.


بکارید، دم کنید، بنوشید


می‌توانید بعضی از گیاهان را در باغچه‌ی حیاط خانه‌تان بکارید و از آن‌ها استفاده کنید. باغبانی هم شما را مشغول می‌کند و در عین حال یکی از آن فعالیت‌های فیزیکی مناسبی است که به زیبایی اندام شما کمک می‌کند. با ما باشید تا بیشتر با دنیای این گیاهان آشنا شوید.

بادیان رومی

بادیان رومی یا گیاه آنیس

استفاده از برگ‌های بادیان رومی در سالادها، خورش‌ها و سس‌ها و همچنین جوشانده‌ی آن به هضم غذا کمک کرده و باعث تسکین سرفه می‌شود.

اندر باغچه: این گیاه زیبایی خاصی به باغچه‌ی شما خواهد بخشید. بهتر است که بادیان رومی را پشت همه‌ی سبزیجات معطر و گل‌های دیگر بکارید چون ارتفاع این گیاه گاه تا 1 متر هم می‌رسد برای همین هم جلوه‌ی زیبایی به باغچه و گل‌های دیگر می‌دهد. زنبورها و پروانه‌ها و پرنده‌های کوچک عاشق بادیان رومی هستند و خیلی زود باغچه‌تان تبدیل به بهشت کوچک زمینی می‌شود.

اندر قوری: برگ‌ها و گل‌های خشک بادیان رومی برای تهیه‌ی جوشانده مناسب‌اند. برای این کار 1 قاشق چای‌خوری بادیان رومی خشک را با یک فنجان آب جوش دم و نوش جان کنید.

بابونه

بابونه

اگر وقت خواب فرا رسیده اما خواب به چشم‌های شما نمی‌آید یک فنجان بابونه‌ی داغ کمکتان می‌کند. بابونه اعصاب را آرام و به شما کمک می‌کند تا به بی خوابی شبانه غلبه کنید.

اندر باغچه: بابونه گیاه یک ساله است و گل‌های کوچک زیبایی می‌دهد که شبیه گل مینا می‌باشند. برای همین هم این گیاه بین گل‌های دیگر می‌درخشد. حواستان باشد جای زیادی به این گیاه اختصاص دهید تا خوب رشد کند.

اندر قوری: گل‌های خشک بابونه برای تهیه‌ی جوشانده مناسب‌اند. یک قاشق چای‌خوری بابونه را با یک فنجان آب جوش به مدت 5 دقیقه یا کمی بیشتر بجوشانید و با کمی عسل یا لیموترش نوش جان کنید.

نعنا

نعنا

اگر به دنبال یک نوشیدنی محرک مغز و خنک کننده‌ی بدون کافئین می‌گردید نعناع انتخاب خوبی است. نعنا همچنین برای رفع دل درد و درد معده خوب است.

اندر باغچه: حتی ناشی‌ترین باغبان‌ها هم به راحتی می‌توانند نعنا بکارند. برای عمل آوردن این گیاه معطر نیاز به باغچه هم ندارید بلکه در یک گلدان هم می‌توانید نعنا بکارید. نعنا گونه متنوعی دارد که می‌توانید بر حسب علاقه‌ی خود انتخاب کنید.

اندر قوری: دم کرده‌ی نعنا چه به صورت داغ و چه به صورت خنک بسیار خوشمزه است. البته می‌توانید نعنا را با گیاهان معطر دیگری مانند رزماری یا بادرنجبویه، آویشن و غیره مخلوط کنید.

بادرنج بویه

بادرنجبویه

جوشانده‌ی بادرنجبویه بدون کالری است و برای مقابله با اضطراب و بی‌خوابی مناسب است. برای همین اگر احساس می‌کنید استرس کاری زیادی دارید می‌توانید روی یک فنجان جوشانده‌ی بادرنجبویه حساب کنید.

اندر باغچه: بادرنجبویه جزو خانواده‌ی نعنا محسوب می‌شود. یعنی رویش آن زیاد است. بنابراین امکان دارد زود همه‌ی باغچه‌تان را بگیرد. برای همین باید حواستان باشد اجازه ندهید زیاد پخش شود. هر وقت که این گیاه معطر را کاشتید خیالتان راحت باشد که تا چند فصل بادرنجبویه خواهید داشت.

اندر قوری: با برگ‌های تازه یا خشک بادرنجبویه جوشانده‌ی خوش طعمی خواهید داشت. یک قاشق چای‌خوری برگ بادرنجبویه را با یک فنجان آب جوش دم کرده و میل کنید.

رزماری

رزماری

اصلا وجود رزماری در هر آشپزخانه‌ای لازم است آن هم برای بهتر کردن طعم غذاها و یا به عنوان جوشانده. رزماری روی حافظه تاثیر مثبت می‌گذارد و هوشیاری افراد را بالا می‌برد. اگر سرتان مدام در کتاب است و یا در اداره سخت مشغول کار هستید باید بدانید که رزماری می‌تواند دوست خوبی برای رفع خستگی و خمودگی باشد. این گیاه معطر همچنین حاوی ویتامین A، B،C و E می‌باشد.

 

اندر باغچه: رزماری عاشق خاک تمیز است. برای چیدن رزماری بهتر است از قیچی استفاده  کنید تا راحت تر باشید و دست‌های‌تان کثیف نشود.

اگر وقت خواب فرا رسیده اما خواب به چشم‌های شما نمی‌آید یک فنجان

بابونه‌ی داغ کمکتان می‌کند. بابونه اعصاب را آرام و به شما کمک می‌کند

تا به بی خوابی شبانه غلبه کنید

اندر قوری: یک شاخه‌ی کامل رزماری را در قوری حاوی آب داغ بیندازید یا اینکه برگ‌های خشک آن را دم کنید. باید بدانید که رزماری به خوبی با سبزیجات معطر دیگر مخلوط می‌شود و طعم بهتری می‌گیرد.

گل گاوزبان

گل گاوزبان

گل گاوزبان آرام‌بخش و نشاط انگیز است. از این گذشته اگر به دنبال یک گیاه ضدالتهاب می‌گردید می‌توانید به این گیاه اعتماد کنید. گل گاوزبان برای تسکین گلودرد، سرفه و سرماخوردگی نیز مفید می‌باشد.

اندر باغچه: گل گاوزبان گیاه حاصلخیزی است و کشت آن خیلی ساده است. این گیاه عاشق آفتاب است و گل‌های آبی خوش رنگی دارد. موقع چیدن این گیاه دستکش بپوشید تا دست‌های‌تان دچار خارش و زخم نشود. به خاطر اینکه برگ‌های این گیاه پوشیده از پرزهای خاردار است.

اندر قوری: از برگ‌ها و گل خشک شده گل گاوزبان برای تهیه‌ی جوشانده‌ی گرم استفاده کنید. می‌توانید عسل، لیموترش و چند تکه یخ را با دم کرده‌ی گل گاوزبان مخلوط کنید تا یک نوشیدنی خنک و خوشمزه داشته باشید.

روش‌های بهره‌برداری از گیاهان داروئی جنگلی

 

چکیده: مهم‌ترین ترکیبات چای متیل‌گزانتیین‌ها هستند. این گروه شامل کافئین(تئین) به میزان تا 4 درصد و مقادیر کمتری از تئوبرومین و تئوفیلین است. پلی‌فنل‌ها که تانن‌ها جزء آن هستند، با توجه به سن گیاه و زمان چیدن برگ چای، 20- 10 درصد ترکیبات چای را تشکیل می‌دهند. تانن‌های چای عمدتاً از کاتکول هستند. مهم‌ترین ترکیبات معطر چای شامل ترکیبات الکلی و آلدئیدی منوترپنی مانند لینالول، ژرانیول و بنزیل‌الکل است. امروزه بیش‌از 300 ترکیب معطر چای شناسایی شده است. ترکیب دیگری به نام تئامین(15 اتیل‌آمیدگلوتامیک‌اسید) از مواد شاخص موجود در چای است که برای تشخیص مرغوبیت می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. از ترکیبات دیگر چای می‌توان فلاونوئیدها و تری‌ترپن‌ساپونین‌ها، پروتئین، فیبر، قندها، اسید مالیک و اسید اگزالیک، چربی‌ها و ویتامین‌های گروه B را نام برد. از دیگر ترکیبات مهم چای فلوراید اثرات ضد پوسیدگی دندان چای، مربوط به آن است. عصاره‌ چای بعلت وجود ترکیبات فلاونول‌اپی‌گالوکاتشین‌گالات، اپی‌کاتشین‌گالات، اپی‌گالوکاتشین و اپی‌کاتشین اثرات آنتی‌اکسیدانی قوی از خود نشان می‌دهد. تحقیقات زیادی خواص دارویی چای را مورد تأیید قرار داده‌اند. از جمله مهم‌ترین خواص چای می‌توان به اثرات محرک، ضداسهال(قابض) و ادرارآور بودن آن اشاره کرد. اثرات مهم دیگر چای شامل کاهش چربی خون، خواص ضدمیکروبی، خواص ضدپوسیدگی‌دندان، خاصیت آنتی‌موتاژن، آنتی‌اکسیدان، ضدسرطان، و ضدویروس هستند. خواص دیگر چای شامل رفع بدخوابی، رفع تاکی‌کاردی، کاهش قند خون، کاهش کلسترول خون، کاهش وزن، دفع آب اضافی بدن، تقویت قلب و تحریک گردش خون، و حفاظت از کبد می‌باشد. چای برای شستشو و رفع خستگی چشم بسیار مفید است و همچنین به‌عنوان مرهم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

...

فرمت فایل: DOCX (ورد 2007) قابل ویرایش تعداد صفحات: 70


برای دانلود فایل اینجا کلیک کنید


خواص تمبر هندی

تمبر هندی

حتما شما هم وقتی برای خرید به میوه‌ فروشی ‌ها و یا سوپرهای بزرگ میوه می ‌روید، بالای قفسه میوه‌ ها جعبه‌ هایی قرمز رنگ را دیده‌ اید که تمبرهندی ‌های خشک شده اما در همان شکل و شمایل طبیعی بسته‌ بندی شده ‌اند و در دو نوع ترش و شیرین عرضه می ‌شوند. این نوع بسته بندی تمبرها خیلی ‌وقت است که به کشورمان آمده‌ اند. پیش از این، آن ها را فقط در بسته ‌‌های کوچک ‌تر و به قول معروف تمبرهندی‌ های گوشتی که البته نمک هم به‌ عنوان افزودنی به آن ها اضافه می‌ شد، می ‌دیدیم. در حالی که امروزه محتویات بسته ‌های قرمز رنگ جای انواع قدیمی را گرفته ‌اند و به دلیل طعم خوشایند شان بسیاری از ما، آن ها را نه فقط به تنهایی و به عنوان یک میان وعده بلکه در طبخ غذاهای مان نیز به کار می ‌بریم.

اما بیایید با خواص این میوه و نحوه ی مصرف بهتر آن، بیشتر آشنا شویم. دکتر محمد حسین صالحی سورمقی، استاد دانشکده داروسازی دانشگاه تهران و متخصص در زمینه گیاهان دارویی درباره ویژگی‌ های این میوه به نکات جالبی اشاره کرده‌ اند که مطالعه ‌شان خالی از لطف نیست.

قبل از هر چیز باید بگوییم که درخت تمبر هندی بسیار آهسته رشد می‌ کند و عمری طولانی دارد. دکتر صالحی در مورد ویژگی ‌های این گیاه می‌ گوید: "تمبرهندی درختی است مرتفع و بلند که ابتدا در هندوستان و آفریقای شمالی رویش داشته است ولی امروزه به علت موارد استفاده‌ فراوان در اکثر مناطق گرم نیز کشت می ‌شود.

این درخت از خانواده‌ نخودها و شبیه باقلا به شکل غلاف و نیام بوده و با کمی خمیدگی همراه است. این غلاف ‌ها 10 سانتی ‌متر طول داشته و در هر یک از آن ها بین 3 تا 10 دانه قرار دارد که البته خوردن گوشت اطراف این دانه‌ ها برای ما لذت بخش است؛ به این ترتیب که ابتدا پوست آن را کنده و محتویات نرم دور دانه‌ ها خورده می ‌شود. شاید باور نکنید اما در ایران، این درخت در استان‌ های هرمزگان و سیستان و بلوچستان پرورش می ‌یابد. همان طور که گفتیم، آب و هوای مناسب کشت تمبرهندی اقلیم گرم و مرطوب است و در مناطقی که دارای این آب و هوا باشند، تمبرهندی را می‌ توان، به راحتی پرورش داد."

چه خواصی دارد؟

تمبر هندی

دکتر صالحی درباره خواص این میوه می ‌گوید: "مهم ‌ترین مواد شناخته‌ شده موجود در تمبرهندی ترکیبات اسیدی از جمله اسید سیتریک، مالیک و تارتاریک و مواد معدنی نظیر پتاسیم و کمی پکتین است. در پوست درخت تمبرهندی نیز مقداری تانن وجود دارد و سرشاخه ‌های جوان و سبز این درخت دارای مقادیر زیادی ویتامین‌ های گروه B است."

این متخصص در ادامه می ‌افزاید: "از قدیم معتقد بودند که تمبرهندی مثل یک ‌ملین و مسهل عمل می ‌کند اما تحقیقات سال‌ های اخیر اثرات دیگری را برای آن به اثبات رسانده اند از جمله این که خاصیت ضد درد، ضد باکتریایی و ضد ویروسی داشته و برای از بین بردن انگل ‌ها و کرم‌ های بدن توصیه می ‌شود. علاوه بر تمامی خواص یاد شده، این میوه یک اشتها‌آور بوده و منبعی از آنتی ‌اکسیدان ‌ها نیز به حساب می ‌آید. ایشان در ادامه اضافه می‌ کند که خوردنش به همراه غذا به هضم آن کمک می ‌کند. به علاوه مصرفش برای کاهش تهوع کمک ‌کننده بوده بنابراین اضافه کردن آن به غذا به خصوص در وعده غذایی افرادی که مشکل گوارشی دارند، توصیه می ‌شود."

پیش از این گفتیم که تمبرهندی آنتی اکسیدان دارد. دکتر صالحی در این باره می ‌گوید، این میوه حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای کاروتن، ویتامینC و برخی فلاونوئیدها است. به طوری که می ‌تواند جایگزین خوبی برای ویتامینC در افرادی باشد که دچار کمبود این ویتامین هستند اما فراموش نکنید که خشک شده ی این میوه دارای مقادیر کمتری از این ماده مغذی است.

اگر زیاد سرما می‌ خورید، می‌ توانید برای کاهش دفعات بیماری و بهبودی سریع ‌تر، در میان وعده‌ های تان تمبرهندی میل کنید. در ضمن، اگر دچار گلودرد شده ‌اید، می‌ توانید تمبرهندی را در آب حل کرده و قرقره کنید تا درد گلوی تان به سرعت بهبود یابد.

این متخصص اضافه می ‌کند که بسیاری از اختلالات گوارشی از جمله اختلالات صفراوی با مصرف تمبرهندی برطرف می ‌شود و افرادی که کلسترول خون ‌شان بالا است، می ‌توانند برای کاهش چربی خون شان تمبرهندی بخورند. بنابراین، برای داشتن قلب سالم عادت به خوردن تمبر هندی ‌های خشک شده به دلیل نداشتن حتی مقدار جزیی نمک، به افراد مستعد به خصوص میانسالان پیشنهاد می‌ شود.

تمبرهندی؛ مستقیم یا غیرمستقیم؟

تمبر هندی

شما دوست دارید تمبر هندی را چطور میل کنید؟ دکتر صالحی می ‌گوید: "تمبرهندی را می ‌توان به دو طریق مصرف کرد. در واقع نحوه استفاده از آن به طور مستقیم و غیرمستقیم است.

بعضی از افراد که خوراکی ‌های ترش را بیشتر می‌ پسندند، آن را به طور مستقیم مصرف می‌ کنند اما می ‌توان به عنوان طعم‌ دهنده و ترش ‌کننده در بسیاری از غذاها هم از آن استفاده کرد. به این منظور باید تمبرهندی را در آب خیسانده و سپس آن را صاف کرد و پس از جدا کردن هسته، آن را خورد." یادتان نرود که می ‌توان فیبرها و آوند های چوبی که در قسمت خوراکی این میوه دیده می ‌شوند را جدا کرد اما در صورت مصرف،‌ مشکلی برای فرد به وجود نخواهد آمد.

همان ‌طور که می ‌دانید هر ماده غذایی می ‌تواند در مراحل مختلف اعم از جمع ‌آوری، تهیه و بسته ‌بندی آلوده شود اما از آن جا که این میوه خود یک ضد میکروب است احتمال آلودگی در آن بسیار پایین است بنابراین با خیالی راحت آن را وارد میان وعده‌های روزانه ‌تان کنید.

خواص خرمای هندی

تمر هندی

خرمای هندی را می‌شناسید؟ همان خرمایی که هر سه تا 10 عدد آن همچون دانه‌های باقلا در غلافی قرار گرفته و بر خلاف خرمای معمولی طعم ترش و ملسی داشته و کم‌کالری‌تر است. همانی که طبع سردی دارد و مصرف آن در این روزهای داغ به رفع تشنگی و کاهش حرارت درونی بدن کمک می‌کند. نشناختیدش؟ تمر هندی را می‌گوییم! هندی‌ها به این تمر، خرمای خشک هم می‌گویند.

گرچه در ایران تمر هندی کاربرد درمانی سنتی خود را تقریباً از دست داده است. اما رب و شیره آن هنوز چاشنی قلیه ماهی جنوبی‌ها بوده و آبادانی‌ها و خرمشهری‌ها از آن در معروف‌ترین خورش‌هایشان استفاده کرده و پوست ماهی را قبل از تنوری کردن به شیره این میوه آغشته یا از آن آش لذیذ و بی‌مثالی تهیه می‌کنند که اگر یک بار امتحانش کنید، مشتری دائم آش تمر هندی می‌شوید. اما این میوه چه مزایایی دارد؟

 

میوه‌ای سرد برای مزاج‌های گرم

تمر هندی انواع ترش، ملس و شیرین دارد. غنی از ویتامین C، کلسیم و پتاسیم است، اما ویتامین A و سدیم ندارد. به دلیل ترکیبات اسیدی طبع سردی داشته و با تقلیل اخلاط گرم، دمای بدن را سریع پایین آورده و رفع کننده گرمازدگی، خارش، کهیر، التهابات پوستی، جوش صورت، تنگی نفس ناشی از گرما و تهوع است. صفرابر خوبی است و از این رو یار مهربان کبد و تنظیم‌کننده چربی و تا حدودی کنترل‌کننده کلسترول خون است.

مصرف بیش از حد تمر هندی سبب زخم روده، سنگینی معده و سرفه می‌شود.

برای ریه و طحال خوب نیست و در افراد سردمزاج و سالمندان باعث سستی

و ضعف اعصاب شده و اگر از انواع فرآوری شده آن استفاده کنید به دلیل نمک

بالایی که به آن می‌افزایند، قاتل فشارخونی‌ها می‌شود

پتاسیم، بیش‌ترین چیزی است که در آن وجود دارد و در نتیجه میوه‌ای مفید برای مبتلایان به پرفشاری خون است.

این میوه برای افراد سیگاری که ویتامین C بدن آن‌ها به شدت تحلیل می‌رود، موثر است و باعث تقویت قدرت ارتجاعی عروق خونی می‌شود و دوست صمیمی قلب است.

مصرف این میوه پس از صرف غذا به هضم و جذب مواد غذایی کمک کرده و رگه‌های فیبری یا آوندهای چوبی آن ملین بوده و رفع کننده یبوست و التیام دهنده همورویید (بواسیر) است اما نکته مهم آن که تمر شیرین برای مبتلایان به دیابت و افراد چاق محدودیت مصرف دارد.

 

این تمر لگدتان نزند

مصرف بیش از حد تمر هندی سبب زخم روده، سنگینی معده و سرفه می‌شود. برای ریه و طحال خوب نیست و در افراد سردمزاج و سالمندان باعث سستی و ضعف اعصاب شده و اگر از انواع فرآوری شده آن استفاده کنید به دلیل نمک بالایی که به آن می‌افزایند، قاتل فشارخونی‌ها می‌شود.

اگر هم محصول غیربهداشتی و از انواع وارداتی و بدون برچسب فارسی‌نویس وزارت بهداشت باشد حاوی مهمانان ناخوانده از جمله حشرات زنده، لاروها یا اجساد آن است که با چشم غیرمسلح هم می‌توان آن‌ها را رویت کرد. اما تنیده‌ها، فضولات یا پوسته‌های تخم و شفیره یا کپک‌زدگی محصول چیزی نیست که بتوان آن را به راحتی دید و با عرض پوزش به همراه طعم ترش و دل چسب تمر هندی خورده می‌شود که اگر مسمومتان کند دل پیچه، تهوع، تب و سرانجام اسهال خونی چنان گریبانتان را می‌گیرد که حداقل چهار تا پنج روز خانه‌نشین‌تان می‌کند بنابراین اگر می‌خواهید از این بلای هندی جان سالم به در ببرید، انواع تازه آن را که در بسته‌بندی‌های مقوایی و دارای پروانه بهداشت و تاریخ مصرف است، انتخاب کنید.

آموزش ساخت تراریوم کاکتوس

آموزش ساخت تراریوم

 

در این پست آموزش ساخت تراریوم کاکتوس ساکولنت به زبان ساده بیان شده است.

 

لوازم مورد نیاز:

 

* تنگ شیشه ای جادار با درب نسبتا بزرگ

 

  

ادامه مطلب ...