8-در بررسی شناسایی و جمعآوری ارقام انبه در هرمزگان نتایج نشان داد در این بررسی 195 رقم انبه مورد شناسایی و بررسی قرار گرفته که پس از ارزیابیهای بعمل آمده تعداد 10 رقم انبه که دارای خصوصیات برتر بودند با کدهای مشخص جهت بررسی و تولید نهالهای پیوندی برای کشت در مناطق مختلف توصیه شدند.
9- در بررسی شناسایی، جمعآوری و بررسی سازگاری ژنوتیپهای مختلف چیکو در بلوچستانکه 9 رقم و ژنوتیپ را شامل میشد نتایج نشان داد، با توجه به وزن میوه، میزان عملکرد و کیفیت خوراکی سه ژنوتیپ به شمارههای 3، 4و 6 بعنوان ژنوتیپ برتر جهت کشت در مناطق مستعد قابل توصیه میباشند.
10- در بررسی شناسایی، جمعآوری و مقایسه ژنوتیپهای مختلف ارقام انبه در بلوچستان نتایج نشان میدهد که با توجه به تنوع صفات، در نهایت با در نظر گرفتن 7 فاکتور وزن و طول میوه، وزن گوشت و درصد آن، میزان TSS ، جذابیت میوه و کیفیت خوراکی آن 9 ژنوتیپ بعنوان ژنوتیپهای برتر از لحاظ میوه قابل عرضه به بازار برای مصرف تازه خوری و جایگزینی یا توسعه باغات جدید انبه توصیه میشوند.
1-در بررسی شناسایی آفات و بیماریهای کنار در استان خوزستان نتایج نشان داد مهمترین آفات وبیماریهای کنار در استان خوزستان عبارتنداز.
آفات مهم شناسایی شده عبارتند از:
Lepidoptera راسته 1) Euzophera sp. near bigella (Pyralidae: Phyctidae)
2) Lasiocampa sp (Lasiocampidae)
Coleoptera راسته 3) Alcidodes cf. Willcoksipic (Curculionidae)
4) Phradonoma sp (Dermestidae)
5) Trogoderma sp (Dermestidae)
Homoptera راسته 6) Acadaleyrodes rachipora Singh (Aleyrodidiae)
7) A. citri Priesner& Hosny (Aleyrodidiae)
8)Parlatoria crypta Mckenzie (diaspididae)
Hymenoptera راسته 9) Megachila sp (Megachilidae)
Diptera راسته 10) Carpomyia vesuiana A. Costa (Tephritidae)
Acarina راسته 11) Eriophyes cernus Nal (Eriophydae)
بیماریهای مهم شناسایی شده عبارتند از:
1ـ بیماریهای قارچی لکهبرگیPhyllosticta ziziphi
2- زنگ کنار Phakopsora zizyphi-vulgaris
3- پوسیدگی میوه با عوامل Rhizopus spp., Phoma spp. وAspergillus spp. ,Penicillium spp.
4- پوسیدگی گل Botrytis sp
5- پوسیدگی تنه Inonotus rickii
6- سوختگی باکتریایی برگی
در بین بیماریهای قارچی، لکهبرگی بیشترین پراکندگی را در محلهای مورد نمونهبرداری داشت. بیماری زنگ کنار فقط در شهرستانهای دزفول (صفیآباد) و آبادان (اروندکنار) مشاهده گردید.
1- در بررسی تعیین وضعیت عناصر غذایی در باغهای انبه استان هرمزگان نتایج اجرای این طرح که در مناطق بندرعباس (سیاهو)، میناب و رودان به اجرا در آمد، از خاک پای درختان (از اعماق 30-0 و 60-30) برگ (برگهای 7-5 ماهه از قسمتهای بالا، وسط و پایین درختان و از میان شاخههای بدون میوه)، میوه انبه (در زمان رسیدن میوه) نمونهبرداری به عمل آمد و خصوصیات آنها اندازهگیری شد که نتایج حاصله بشرح زیر میباشد.
میانگین نتایج تجزیه برگ
مشخصات نمونه |
% |
PPM | ||||||
N |
P |
K |
Ca |
Fe |
Mn |
Cu |
Zn | |
گیاه (برگ) |
74/1 |
18/0 |
21/1 |
51/1 |
6/167 |
72/9 |
61/9 |
29/4 |
میانگین نتایج تجزیه میوه
مشخصات میوه |
pH |
بریک |
درصد اسیدیته |
Na |
قندکل (%) |
ازت (%) |
P |
K |
رطوبت (%) |
ماده خشک(%) |
میوه |
92/3 |
11/14 |
95/0 |
11/2 |
68/9 |
63/4 |
55/0 |
23/5 |
82/8 |
18/18 |
موسسه تحقیقات خرما ومیوه های گرمسیری