سبز نیوز

مطالب کاربردی گیاهان زینتی.گیاهان دارویی.کشت قارچ.کشت گلخانه ای.تراریوم و بونسای

سبز نیوز

مطالب کاربردی گیاهان زینتی.گیاهان دارویی.کشت قارچ.کشت گلخانه ای.تراریوم و بونسای

قارچ دارویی گانودرما یا ری شی

قارچ دارویی گانودرما با نام علمی GANODERMA LUCIDUM  و از خانواده GANODERMATACEAE دارای کلاهی کلیه ای شکل است که اسپورهای آن به جای تیغه ها درون منافذی در زیر کلاهک قرار دارند.

سطح رویی این قارچ براق و قرمز – قهوه ای است. وقتی هنوز بالغ نشده است رنگ کلاهک آن ابتدا سفید و سپس زرد است. میسلیومهای این قارچ که ساقه آن را تشکیل می دهند سفید هستند.

این قارچ بومی کشور های چین،ژاپن و آمریکای شمالی است نام شرقی این قارچ، ری شی است.

 

تولید کنندگان این قارچ ابتدا کیسه هایی را از کاه پر می کنند. این کیسه ها و کاه باید کاملا بهداشتی بوده تا از نفوذ بیماری ها و همچنین تشکیل ترکیبات سمی در کیسه ها جلوگیری شود. به جای کاه می توان از خاک اره هم استفاده کرد. در صورت استفاده از خاک اره، آن را با 20% سبوس گندم مخلوط کرده و رطوبت آن را تا 65% افزایش می دهند. به این ترکیب کلسیم فسفات و کلسیم کربنات هم اضافه می شود تا pH هر کیسه به 5.5 برسد.


این ترکیب را در کیسه های پلی پروپیلن ریخته و با یک ریسمان دهانه آن را محکم می بندند. این کیسه های را سپس در اتوکلاو با فشار 22 اتمسفر به مدت 2 ساعت قرار می دهند تا استریل شود. پس از خنک شدن کیسه ها، اسپان یا همان بذر قارچ استاندارد تهیه شده را بر روی کیسه ها می ریزند. رشد این قارچ تا حدودی کند است. این کیسه های دارای اسپان را در اتاقهایی با دمای 28-35 درجه سانتیگراد قرار می دهند.

این اتاقها باید تاریک و میزان دی اکسید کربن آن بالا(ppm1500) باشد. بعد از 25 روز میسیلیومهای قارچ سطح کیسه را می پوشانند. بعد از آن بالای کیسه بریده می شود تا شرایط برای میوه دهی قارچ فراهم شود. در این زمان دما باید 28 درجه سانتیگراد، نور 800 لوکس، دی اکسید کرین ppm 1500 و رطوبت محیط 95% باشد. بعد از ظهور اولین کلاهکهای سفید رنگ رطوبت را به 80% و دی اکسید کربن را به ppm 1000 کاهش می دهند.


بعد از تشکیل کامل کلاه قارچ که زرد رنگ است، دما به 25 و رطوبت به 60% کاهش می یابد. قارچها زمانی بالغ می شوند که سطح آنها کاملا قرمز- قهوه ای شده باشد. بعد از برداشت و برای جوانه زنی دوباره قارچها، شرایط را به حالت اول( دما 28 درجه سانتیگراد، رطوبت 95% و دی اکسید کربن ppm 1500( بر می گردانند. از هر کیسه می توان 2 تا 3 بار برداشت کرد. هر چین قارچ ری شی حدودا 4 ماه طول می کشد.

قارچها پس از برداشت در دمای 35 درجه سانتیگراد و رطوبت 50% خشک می شوند.

از قارچ ری شی برای مصارف درمانی متعددی استفاده می شود. از این نوع قارچ برای تقویت سیستم ایمنی، درمان عفونتهای ویروسی مانند آنفولانزا و اختلالات ریوی مانند آسم و برونشیت استفاده می شود. علاوه بر این، این نوع قارچ در درمان بیماری های قلبی و اختلالاتی مانند فشار خون بالا، کلسترول بالا، بیماری های کلیوی و کبدی هم توصیه می شود.

در برخی منابع عنوان شده است که این قارچ در درمان ناراحتی های ناشی از افزایش ارتفاع، بی‌خوابی، زخم معده، مسمومیت، تبخال های دردناک و خستگی نیز کاربرد دارد. اخیرا در برخی منابع عنوان شده است که به دلیل خاصیت ضدویروسی این قارچ، می توان از آن در دمان ایدز بهره برد.


درطب سنتی چین از پودر به دست آمده از قارچ ری شی برای درمان سرطان استفاده می شود. در مطالعه ای نیز نشان داده شد که این قارچ می تواند با بازداری از فعالیت برخی هورمونها و همچنین، جلوگیری از جابجا شدن سلولها مانع از تشکیل و یا گسترش سرطان در بدن شود. در این مطالعه نتیجه گرفته شد که این قارچ جایگزین مناسبی برای داروهای درمانی سرطان به خصوص سرطان سینه و پروستات است.

    یکی از مشکلات پرورش این قارچ تجمع فلزات سنگین و سمی در این قارچ است. بنابراین باید از خاک اره و یا بستری عاری از فلزات سنگین استفاده کرد زیرا این قارچ می تواند فلزات سنگین محیط را جذب کند.

عوارض جانبی:


دل درد، خونریزی بینی و مدفوع خونی،خشکی دهان، گلو، مخاط بینی که با خارش همراه است. از این قارچ نوشیدنی هایی تهیه شده است که مصرف آنها می تواند سبب خارش و تحریک پوستی شود. استنشاق اسپورهای قارچ ری شی علائم آلرژی را در پی دارد. درباره مصرف این قارچ در دوران بارداری و شیردهی مطالعاتی صورت نگرفته و در نتیجه اطلاعات دقیقی در دسترس نیست.

از آنجاییکه این قارچ می تواند فشار خون را کم کند، نباید با داروهای کم کننده فشار خون و یا توسط افرادی که فشار خون پایینی دارند، استفاده شود. مصرف بیش از حد این قارچ سبب خونریزی می شود. بنابراین به افرادی که اختلالاتی در لخته شدن خون دارند و یا از داورهای ضد لخته کننده خون استفاده می کنند توصیه میشود از حد مجاز بیشتر از قارچ گانودرما استفاده نکنند


مجموعه آموزشی پرورش 15 نوع قارچ دارویی

برای آشنایی و پرورش سایر قارچ های دارویی مجموعه زیر را دانلود کنید  این مجموعه به معرفی،نحوه تکثیر،ترکیبات،خواص دارویی،نحوه پرورش،بازاریابی،طرح توجیهی و...بیش از 15 گونه قارچ دارویی میپردازدبرای دیدن لیست قارچ های دارویی و همچنین نحوه پرورش آن روی لینک دانلود زیر کلیک کنید

 

دانلود فایل


مطالب مرتبط:

قارچ دارویی خوراکی شیتاکه

نظرات 1 + ارسال نظر
مهاجر یکشنبه 18 تیر‌ماه سال 1396 ساعت 06:58 ب.ظ http://imohajer.blog.ir

سلام
لطفاً در رابطه با قارچ ها بیشتر مطلب قرار دهید
سپاس از شما

برای اطلاعات بیشتر در مودر قارچ های دارویی به سایت گیاهان دارویی ما به نام کتیرا مراجعه کنید
www.catira.ir

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد