سبز نیوز

مطالب کاربردی گیاهان زینتی.گیاهان دارویی.کشت قارچ.کشت گلخانه ای.تراریوم و بونسای

سبز نیوز

مطالب کاربردی گیاهان زینتی.گیاهان دارویی.کشت قارچ.کشت گلخانه ای.تراریوم و بونسای

نکات ایمنی در سمپاشی مزارع

نکات ایمنی در سمپاشی مزارع

 براى رسیدن به هدف‏هاى وزارت جهادکشاورزى و در طرح کم‏کردن مصرف سم‏هاى شیمیایى، قرار شده است که هر سال حدود هشت درصد از مصرف سم‏ها براى گیاهان کم بشود. خوب است بدانید که براى مبارزه با آفت‏ها و بیمارى‏هاى گیاهى و علف‏هاى هرز در کشور، هر سال حدود 23 هزار تن سم براى سمپاشى 6/5 میلیون هکتار از مزرعه‏ها و باغها مصرف مى‏شود. همچنین براى خرید آن، مقدار زیادى ارز (پول خارجى) از کشور خارج مى‏شود.

 مى‏دانید که استفاده نادرست از سم‏ها مى‏تواند اثرهاى نابودکننده‏اى در محیطزیست داشته باشد. به علاوه، موجب به هدر رفتن سرمایه و بى‏اثربودن سم یا سوختگى گیاهان مى‏شود. از سال‏هاى گذشته در کشورهاى پیشرفته، روش استفاده از وسیله‏هاى سمپاشى به صورت یک علم بسیار مهم درآمده است. با استفاده از این دانش، مى‏توان با مصرف کم سم‏ها، نتیجه بهترى به دست آورد.

    امروزه، استفاده درست و مناسب از نوع‏هاى کم‏ضررتر سم‏ها و به‏کارگیرى سمپاش‏ها، بسیار ضرورى شده است. بنابراین، بیشترشدن آگاهى کشاورزان درباره آفت‏کش‏ها و چگونگى استفاده درست از وسیله‏هاىسمپاشى، اهمیت زیادى دارد. زیرا با این کار، سلامت خود، گیاهان مزرعه، همه انسان‏ها و محیطزیست را فراهم مى‏کنند.

  وسیله ‏هاى لازم

 1- دستگاه سمپاش پشتى

 2- سطل آب با گنجایش 10 لیتر

 3- آب تمیز و شفاف بمقدار کافى براى پرکردن تانک سمپاشى

 4- چوب به‏هم‏زن

 1- آماده‏سازى سمپاش:

    ابتدا پمپ را از روى سمپاش درآورید. شیلنگ، پیچ و مهره را باز کنید. سپس هر چه در تانک سمپاش باقى مانده، خالى کنید و چند بار آن را با آب بشویید. سپس دوباره پمپ و قسمت‏هاى دیگر را در جاى خود بر روى سمپاش نصب کنید. از قرارگرفتن مناسب شیلنگ، لانس و نازل اطمینان پیدا کنید. همچنین پیچ و مهره را به خوبى سفت کنید.

 2- پوشیدن روپوش ایمنى:

    براى رعایت ایمنى، شما باید ابتدا روپوش و شلوار یکسره خود را بپوشید. سپس از کفش‏ها و دستکش‏هاى مربوط به این کار استفاده کنید. پس از آن که ماسک سالم را روى دهان و بینى قرار دادید، از کلاه و عینک مخصوص سمپاشى هم استفاده کنید.

3- پرنمودن سمپاش با آب

    وقتى اطمینان پیدا کردید که قسمت‏هاى مختلف سمپاشى را خوب به هم وصل کرده‏اید، صافى موجود بر روى سوراخ ورودى آب را از نظر سالم‏بودن بازرسى کنید. سپس سه چهارم حجم تانک را از آب تمیز و صاف پر کنید

سفت‏کردن درپوش

    درپوش سمپاش را سفت مى‏کنیم.

 5- به دوش کشیدن سمپاش

    بندهاى چرمى حمایل سمپاش را ببندید. سپس سمپاش را به راحتى روى دوش خود قرار بدهید و آن را به اندازه مناسب براى خود سفت کنید.

 6- تنظیم فشار داخل سمپاش

    براى تنظیم فشار داخل تانک، سعى کنید با ضربه‏هاى یکنواخت و پى‏درپى به تلمبه، فشار داخل سمپاش را بیشتر کنید. در هنگام تنظیم فشار، سوراخ‏ها و درزهاى مربوطه را بازرسى کنید تا از نشت نداشتن آنها اطمینان پیدا کنید.

7- انجام سمپاشى آزمایشى

    براى این کار، لانس را طورى در دست بگیرید که فاصله نازل، یعنى سر لانس از زمین حدود 30 سانتى‏متر باشد. سوراخ آن نیز به سمت پایین یعنى روبه زمین قرار بگیرد.

 9- ثابت نگه داشتن سرعت راه رفتن سمپاش

    هنگام سمپاشى در مزرعه با یک سمپاش غیرموتورى پشتى، سرعت راه رفتن شما باید ثابت باشد. به علاوه، سر لانس را طورى هدایت کنید که شکاف نازل یا خروجى آن مقابل گیاه قرار بگیرد.

10- رعایت فاصله مناسب نازل سمپاش با گیاه:

    هنگام سمپاشى، سعى کنید فاصله بین شکاف نازل با روى گیاهان حدود 30 سانتى‏متر باشد.

11- ثابت نگه داشتن عرض کار یا بذر سمپاشى:

    باند سمپاشى به حدودى گفته مى‏شود که کشاورز در یک بار حرکت‏دادن لانس به راست و چپ در مزرعه سمپاشى مى‏کند. هنگام سمپاشى سعى کنید که این باند یا عرض کار سمپاشى را در حالى که لانس را به چپ و راست حرکت مى‏دهید، ثابت نگه دارید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد