و میوه و رشد آن متوقف گردیده. گیاه (سمت
چپ) را با گیاه سالم (مرکز) مقایسه نمایید. برگهای مسن تر به طور یکنواخت
به رنگ سبز کمرنگ مایل به زرد در می آیند. این حالت به برگهای جوانتر
بالایی نیز منتقل می گردد (سمت راست). |
|
کمبود ازت: میوه ها کوتاه، لاغر و با نوک باریک و به رنگ سبز روشن در می آیند. |
|
کمبود فسفر: در این گیاه که از رشد باز مانده است برگ مسن تر به رنگ زرد درآمده اما برگ بالایی آن سبز تیره باقی مانده. |
|
کمبود فسفر: گیاه
دچار کمبود فسفر(نمونه سمت چپ) با توقف رشد مواجه بوده و برگها کوچک و به
رنگ سبز تیره در می آید. نمونه گیاه سالم در سمت راست دیده می شود. |
|
کمبود فسفر: این برگ مسن، نقاط سوخته و قهوه ای بین رگبرگها را نشان می دهد. |
|
کمبود پتاسیم: گیاه
دچار کمبود پتاسیم در سمت چپ دیده می شود. برگهای مسن تر (پایینی) به رنگ
زرد در آمده و سپس خشک و کاغذی می شود. گیاه سالم در سمت راست ملاحضه می
گردد. |
|
کمبود پتاسیم: زردی
و سوختگی در برگهای قدیی تر از لبه برگ شروع می شود(چپ و مرکز) و احتمالا
در بین رگبرگهای اصلی به سمت مرکز برگ گسترش می یابد(راست). |
|
کمبود پتاسیم: عدم توسعه میوه در ناحیه انتهای ساقه ملاحضه می گردد. |
|
کمبود منیزیم: کمبود
در گیاه سمت چپ به صورت زردی و سوختگی به رنگ قهوه ای مایل به زرد روی
برگهای مسن تر نمایان می گردد. در سمت راست گیاه سالم نشان داده شده است. |
|
کمبود منیزیم : زردی
بین رگبرگهای اصلی برگهای مسن تر(سمت چپ) تبدیل به سوختگی به رنگ قهوه ای
مایل به زرد می شود(سمت راست). برگهای جوانتر (نمونه بالایی) کمتر تحت
تاثیر قرار می گیرند. |
|
کمبود کلسیم: برگهای جوان به حالت فنجانی شکل خمیده به طرف پایین همراه با لبه های سوخته ملاحضه می شوند. |
|
کمبود منیزیم : رگبرگهای برگهای قسمت میانی و بالایی گیاه سبز باقی می مانند. مابقی برگ به طور یکنواخت، سبز رنگ پریده مایل به زرد می گردد. |
|
کمبود آهن: علائم سبز رنگ پریده ابتدا روی برگهای جوان ظاهر می شود. شبکه رگبرگی به رنگ سبز روشن در می آید. |
|
کمبود آهن: برگهای
جوان (چپ و مرکز) سبز کم رنگ مایل به زرد با رگبرگهای سبز می باشند. در
شرایط حادتر (مرکز) رگبرگهای فرعی نیز کم رنگ می شوند و برگهای تحت تاثیر
قرار گرفته زرد کم رنگ متایل به سفید می شوند. در سمت راست برگ سالم ملاحضه
می شود. |
|
کمبود بر: برگهای مسن تر با حاشیه زرد دیده می شوند(بالا و چپ). برگهای جوان بد شکل و ابلق می شوند(راست). |
|
کمبود بر: میوه، نارس می ماند(بالا). علائم پیچ خوردگی و زخم بر روی میوه ایجاد می گردد(مرکز و پایین). |
|
کمبود بر: در میوه دچار کمبود، نسبت گوشت میوه به بخش بذر بیشتر می شود. روی پوست میوه علائم خشکیدگی ملاحضه می شود. |
|
کمبود بر: در طول میوه، رگه های زرد ابلق (چپ و مرکز) به صورت علائم خشکیدگی روی پوست (راست) توسعه می یابد. |
|
کمبود روی: علائم
ابتلا در برگهای جوان ظاهر می شود و برگهای تازه به طور غیر طبیعی کوچک می
ماند و با رنگ زرد لکه موجی شده یا یکنواخت زرد شده دیده می شود. بین بند
های انتهایی کوتاه مانده و حالت جارویی ایجاد می شود. |
|
کمبود مس: توقف رشد همراه با کلروز برگهای جوان. |
|
کود اضافی(شوری یا EC بالا): برگها کدر و چرمی می شوند. یک نوار باریک زرد رنگ در حاشیه برگ ایجاد می شود. |
|
کود اضافی(شوری یا EC بالا): شوری باعث پژمردگی می شود. برگها کدر و به رنگ سبز تیره و به حالت فنجانی شکل به سمت پایین توسعه می یابند. |
|
مسمومیت فسفر: این حالت بیشتر در کشتهای هایدروپونیک ممکن است رخ دهد. |
|
مسمومیت کلر: حاشیه اطراف برگ با بافتی به رنگ سبز رنگ پریده و همچنین لبه های سوخته ملاحضه می شود. 3 درصد کلرید در بافت یافت می شود. |
|
مسمومیت بر: علائم
مسمومیت ابتدا روی برگهای مسن تر ملاحضه می گردد. بین رگبرگهای زرد
گردیده(چپ) و نکروزه می شود. به نقاط نکروزه قهوه ای کوچک (مرکز) و مناطق
وسیعی از بافت مرده برگ (راست) دقت نمایید. |
|
مسمومیت منگنز: نقاط متعدد کوچکی به رنگ قهوه ای مایل به قرمز بین رگبرگهای و روی دمبرگ می شود. |
|
مسمومیت روی: برگ مسن تر (سمت چپ) کدر به نظر می رسد. برگ جوانتر، سبز رنگ پریده با نقاط قهوه ای روشن به اندازه سر سوزن بین رگبرگها دیده می شود. |
|
ازت اضافی: علائم شامل پژمردگی و فنجانی شدن به طرف پایین در برگهای مسن تر ظاهر می شود. همچنین برگهای پایینی، زرد و دارای مناطق سوخته می شود. |
|
خسارت کنه تار عنکبوتی: خسارت کنه تار عنکبوتی را با اختلالات تغذیه ای خصوصا کمبود آهن، کمبود منیزیم یا مسمومیت روی اشتباه نگیرید. |
|
خسارت علفکش رانداپ: علائم خسارت شامل خمیدگی برگ به طرف بالا، رنگ سبز مایل به زرد برگهای جوان و به شدت از رشد باز ماندن بوته می باشد. |
|
مجموعه آموزشی گلخانه و گلخانه داری:مجموعه آموزشی گلخانه و گلخانه داری از مباحث کاربردی و مورد توجه اکثر
کشاورزان گلخانه دار دانشجویان مهندسی کشاورزی و علاقه مندان به گلخانه
داری می باشد. همچنین علاقمندان به کاشت و پرورش میوه ، سبزی ، سیفی و گل
های زینتی در گلخانه خانگی نیز می توانند با خریداری آموزش گلخانه و گلخانه
داری ، گلخانه خود را طبق استانداردها و نکات موجود در مجموعه احداث کنند.
تعدادی از موضوعات کتاب ها:ایجاد
گلخانه(فوندانسیون سازی+پوشش),تهویه گلخانه,سیستم های گرمایشی و سرمایشی
گلخانه,آبیاری گلخانه,تنظیم دما در گلخانه,کنترل و مدیریت گلخانه ,ضدعفونی
کردن,مبارزه با آفات و بیماری ها در محیط گلخانه (کامل و تضمینی),علائم
بیماری ها و آفات و کمبود عناصر,کاشت و پرورش علائم بیماری وکمبودهای
گیاهان خیار,گوجه,توت فرنگی,فلفل,سبزیجات و...,کاشت و پرورش گیاهان زینتی
یکساله در گلخانه,کاشت و تکثیر گیاهان آپارتمانی در گلخانه,کشت و پرورش
سبزیجات در گلخانه,مبارزه بیولوؤیک با آفات و بیماری ها