تکثیر
درخت کیوی : افزایش به وسیله بذر ، قلمه ، پیوند و کشت بافت صورت می گیرد .
در افزایش توسط بذر جنسیت کیوی را تا زمان به گل رفتن یعنی 7 سالگی نمی
توان تشخیص داد به همین دلیل خیلی مفید نمی باشد . در افزایش توسط قلمه ،
قلمه چوب نیمه سخت آن را اواخر بهار تا اواسط تابستان گرفته و در سیستم مه
افشان قرار می دهند . گل
در کیوی : گل های کیوی سفید رنگ بوده که در نهایت به زرد طلایی تغییر رنگ
می دهند و هیچگونه شهدی ندارند اما رایحه خوشبویی را تولید می کنند . البته
به دلیل نداشتن شهد برای زنبورهای عسل جذاب نیستند و به همین دلیل گرده
افشانی درخت کیوی با مشکل مواجه می گردد . بایستی توجه داشت که گل ها در
پایه نر زودتر از پایه ماده باز می شوند و این یکی از روش های تشخیص گیاه
نر می باشد . هرس
درخت کیوی : برای گلدهی بیشتر بایستی درخت کیوی را هرس کرد ، که هرس
تابستانه و استفاده از کند کننده های رشد سبب تحریک گیاه برای گلدهی بیشتر
می شود . البته از پاهنگ برداری نیز استفاده می گردد . تولید
میوه : تعداد گل در کیوی بسیار زیاد است ولی تعداد کمی از آنها به میوه
تبدیل می گردند . از عوامل آن عدم گرده افشانی ، سقط جوانه گل ، عدم تامین
نیاز سرمایی ، متعادل نبودن نسبت بین برگ و میوه می باشند . ارزش غذایی کیوی : این میوه سبز رنگ با پوستی کرکدار دارای مقادیر زیادی ویتامین ث است . ویتامین A ، E
و پتاسیم ، فولیک اسید ، آهن نیز دارد . به دلیل وجود آنزیم هایی که در
کیوی وجود دارد از آن برای نرم کردن گوشت استفاده می کنند که در اثر حرارت
به سرعت از بین می رود . (دوستداران آشپزی حتما از این روش برای نرم و ترد
کردن گوشت استفاده کرده اند ) . سعی کنید کیوی را به همراه لبنیات مصرف
نکنید