خصوصیات گیاهشناسی و ژنتیکی نخل روغنی :
عملکرد متوسط نخل روغنی 4 -3 تن در هکتار می باشد.
نگهداری و شرایط مناسب در خزانه :
2 - انتخاب پایه های بذری مناسب :
5 - خاک خزانه باید تا عمق 40 سانتیمتر شخم بخورد.
7 - برای داشتن خزانه ای منظم و قابل رسیدگی، تسطیح خزانه ضروری می باشد.
شرایط محیطی مناسب برای کشت نخل روغنی :
اولین شرط لازم برای مناسب بودن یک منطقه جهت کشت نخل روغنی تأمین نیازهای حرارتی این گیاه است.
در اینجا به برخی موارد مهم اشاره می شود:
1 - مبارزه دقیق و مستمر با علفهای هرز باغ حداقل تا محدوده ای 2 متری اطراف نهال.
2 - قطع دائمی برگهای خشک شده و یا با سن بیشتر از 6 سال از نزدیکی ساقه (تنه)
6 - نخل روغنی در زمان جوانی به دلیل رشد قوی خود نیاز زیادی به کودهای ازته و به عبارتی نیتروژن دارد.
بطور مثال رقم dura دارای پوسته ضخیم و رقم Tenera پوسته نازک تری دارد.
نگاهی به نخل روغنی پس از برداشت :
روغن حاصل از گوشت میوه (Pulp ) شامل پلاسمتیک و اولئیک اسید می باشد که 5% اشباع شده است.
روغن حاصل از Kernel شامل میرسیتیک و لائوریک اسید و میزان 82% اشباع شدگی می باشد.
برای استفاده از روغن نخل، فرایندهایی روی روغن اولیه صورت می گیرد که عبارتند از:
1 – Neutralisation (Degumming)نترالیزاسیون
3 - Deodorizing (از بین بردن طعم و بو)
4 - Froctionating of refind palm oil
در پایان این مرحله محصولات زیر حاصل می شود:
روغن اسیترین 2- RBD Palm Stearin
روغن اول مایع زرد شفاف در دمای اتاق که درصد اولئیک آن بیش از پلاسمتیک می باشد.
1 - تولید اسیدهای چرب 14C و 12C از روغن Kernel (هسته)
2 - تولید اسیدهای چرب 18C و 16C از روغن Pulp (میوه)
4 - تولید الکل های چرب (اینگونه الکل ها از مهمترین ضدعفونی کننده ها به شمار می روند)
5 - تولید مسهل های طبی – گیاهی
6 - استفاده در قرص ها و شربتهای حاوی ویتامین های محلول در چربی
3 - انواع سس های چرب و نیمه چرب
8 - ساخت کرم و خامه مخصوص قهوه
10 - مصارف پخت پز خانگی از جمله سرخ کردن، پخت کیک و شیرینی و000
5 - انواع شامپوهای نرم کننده مو