پوسته : بلافاصله پس از ورود تخم مرغ به رحم کلسیفیکاسیون پوسته آغاز می شود .
۱:در اواخر یک دوره
تولید طولانی ، کیفیت پوسته کاسته می شود (ظاهرا بخاطر اینکه مرغ نمی تواند مقدار
کافی کربنات کلسیم برای پوشش کل تخم مرغهای بزرگتر در اواخر سیکل تخمگذاری تولید کند(
:۲افزایش درجه حرارت
محیط
:۳تخم مرغهایی که صبح
تولید می شوند نسبت به تولیدات بعداز ظهر پوسته نازکتری دارند .
:۴استرس در بین پرندگان
گله
:۵تقریبا تمام تخم
مرغهای بدشکل و ترک دار در ساعات بین ۶ و ۸ صبح گذاشته می شوند .
:۶بیماریهای خاص مرغها
(برونشیت ، نیوکاسل و غیره).
:۷داروهای خاص.
در دوران تولید نیاز کلسیم زیادتر است . نیاز مرغهای تخمگذار به کلسیم بی نهایت زیاد است . یک مرغ با وزن ۸/۱ کیلوگرم که ۲۵۰ عدد تخم مرغ ۷/۵۶ گرمی در سال می گذارد ، در حدود ۵۶/۰ کیلوگرم کلسیم لازم دارد ، چون این مقدار ۲۵ برابر مقدار کلسیم موجود در استخوانهایش می باشد . به این ترتیب معلوم می شود که نیاز غذایی به کلسیم خیلی زیاد است و بدین دلیل اغلب جیره های مرغهای تخمگذار حاوی ۳ تا ۴ درصد کلسیم برای رفع نیازهای آنها می باشد.منافد موجود روی پوسته تخم مرغ . لایه های داخلی و خارجی پوسته تخم مرغ حاوی منافذی بنام پور هستند که تعداد آنها ممکن است در یک تخم مرغ به ۸۰۰۰ عدد برسد .
از طریق این منافذ هوا به منظور تامین اکسیژن لازم برای رشد جنینی جریان می یابد و رطوبت و دی اکسید کربن نیز از این منافذ خارج می شوند . در یک تخم مرغ تازه گذاشته شده اغلب منافذ کاملا بسته هستند ، ولی با گذشت زمان تعداد منافذ باز آن افزایش می یابد .رنگ پوسته تخم مرغ . رنگ پوسته تخم مرغ غالبا سفید و یا قهوه ای است ، ولی مرغهای نژاد آروکنا تخم مرغهایی به رنگ آبی یا سبز تولید می کنند .
رنگدانه هایی که در رحم ساخته می شوند مسئول این رنگ می باشند . روشن و تیره بودن رنگ بستگی به خصوصیات ژنتیکی فردی دارد . بهمین سبب است که بعضی نژادهای تخمگذار ، تخم مرغهایی با پوسته قهوه ای تیره و بعضی دیگر تخم مرغهای کاملا سفید تولید می کنند . رنگدانه قهوه ای پوسته تخم مرغ پورفیرین است که در سرتاسر پوسته به طور یکنواخت منتشر می شود .کوتیکل . کوتیکل در بخش خارجی پوسته و در رحم تشکیل می شود و ترکیبی از مواد آلی است .
درصد بالایی آب دارد و در خلال عبور تخم مرغ از مجاری بعدی حالت لیز و لغزنده به آن می بخشد . پس از تخمگذاری مواد کوتیکولی روی پوسته تخم مرغ خشک گشته و اغلب منافذ پوسته بسته می شوند و بدینوسیله از خروج سریع هوا و رطوبت ، همچنین از نفوذ باکتریها به داخل تخم مرغ جلوگیری می گردد .
سلام
با تشکر از وبلاگ مفید شما.
با اجازه تون من از این مطلب شما رو برای انجمن
بهشت کبوتر ایران(پیپا)استفاده کردم.
با تشکر.
مشکلی نداره