سبز نیوز

سبز نیوز

مطالب کاربردی گیاهان زینتی.گیاهان دارویی.کشت قارچ.کشت گلخانه ای.تراریوم و بونسای
سبز نیوز

سبز نیوز

مطالب کاربردی گیاهان زینتی.گیاهان دارویی.کشت قارچ.کشت گلخانه ای.تراریوم و بونسای

شرایط زیستی کرمهای خاکی


بررسی تجربی نشان م یدهد که کرمها از هر نوع روشنایی کریزانند آنها روزها به حالت مخفی بوده و شب هنگام
چنانچه نوری به آنها بتابد سریعًا خود را به عقب م یکشند همه کرمهای خاکی نسبت به ارتعاشات مکانیکی از
قبیل صدای پای شدید در روی زمین حساسند. از قرار معلوم قادر به شنیدن ارتعاشات صوتی موجود در هوا
نیستند. اگر آنها را مثلاً با بیل زدن باغ برگردانند همان طور که از نور فرار م یکنند در صدد تماس با زمین بر
م یآیند. به دلیل آنکه تنفس کرمها بستگی به رطوبت کوتیکول پوست دارد به همین خاطر کرمها نسبت به محیط
مرطوب بیشتر از خشکی سازگاری دارند. گازهای شیمیایی نامطبوع و یا تحریک کننده موجود در هوا باعث عقب نشینی کرم به داخل سوراخ خود م یگردد. بطور کلی شرایط زیستی کرمهای خاکی بر حسب گونه بسیار متفاوت
بوده و شدت فعالیت آنها تحت تاثیر عوامل مختلف محیطی قرار م یگیرد که اهم آنها به شرح زیر خلاصه م یشود:
حرارت:
کرمهای خاکی در شرایط حرارتی خاص م یتوانند زندگی نمایند. تمام فعالیتهای حیاتی نظیر تولید مثل، رشد و
پراکنش آنها تحت تاثیر درجه حرارت محیط م یباشد. مث ً لا مدت لازم برای خارج شدن کرمها از پیله بستگی به
درجه حرارت محیط دارد.
تهویه:
کرمهای خاکی برای ادامه حیاط نیاز به تهویه ی مناسب دارند بدین خاطر زمینهای رسی سنگین و یا خاکهای
بدون تخلخل محیط زیست مناسبی برای این موجودات نیستند.
:PH پ- هاش
خاک حساس بوده بطوریکه در بسیاری از موارد این عوامل تنوع و توزیع گونه ها را PH کرمهای خاکی نسبت به
در خاک محدود م یسازد.
رطوبت:
مقدار رطوبت و خشکی محیط زیست کرمهای خاکی یکی از عواملی است که در پراکنش عمودی و افقی آنها موثر
است. این موضوع در کشورهای مختلف که دارای عرض جغرافیایی متفاوت هستند به خوبی آشکار است از
آنجایی که حدود ۷۵ تا ۹۰ درصد وزن بدن کرم خاکی را آب تشکیل م یدهد نیاز آنها به آب بسیار زیاد بوده و در
صورت خشک شدن خاک اکثرًا از بین م یروند.
تغذیه:
غذای اصلی کرم های خاکی بقایای مرده و پوسیده گیاهی به انضمام بقایای ریشه ی گیاهان و نیز کود دامی است.
کرم های قرمز بارانی بیشتر مواد زائد آشپزخانه را نیز خواهند خورد ضایعات سبزیجاتی که در حین تهیه غذا
بوجود م یآید برای کرمها قابل استفاده م یباشد. مانند پوست سیب زمینی، هویج، کاهو، کلم، کرفس، سیب،
پوست موز، گریپ فروت و پوست پرتقال، برگ چای، چای کیسه ای، تفاله قهوه، کاغذ و مقوا . بعضی از ضایعات
زودتر از سایر مواد به کود تبدیل م یشوند. پوست موز حدود یک هفته طول م یکشد در حالی که پوست پرتقال
حدود یک ماه طول خواهد کشید تا کام ً لا تجزیه گردد. نوع و مقدار مواد غذایی در دسترس نه تنها بر روی
جمعیت کرم های خاکی بلکه بر روی انواع گونه های موجود و نرخ رشد و .... تاثیر م یگذارد.

نظرات 1 + ارسال نظر
احمد پنج‌شنبه 6 تیر‌ماه سال 1392 ساعت 09:13 ب.ظ http://yeganehweb.blogfa.com/

ممنون
شمادر لیست لینک دوستان قرار گرفتید امیدوارم پاینده و موفق باشید
(بن سای - تراریوم)

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد