سبز نیوز

سبز نیوز

مطالب کاربردی گیاهان زینتی.گیاهان دارویی.کشت قارچ.کشت گلخانه ای.تراریوم و بونسای
سبز نیوز

سبز نیوز

مطالب کاربردی گیاهان زینتی.گیاهان دارویی.کشت قارچ.کشت گلخانه ای.تراریوم و بونسای

فسفر

فسفر در گیاه نقش اساسی و مستقیمی در انتقال انرژی ایفا می کند.

مقدار فسفر در اعماق مختلف خاک یکسان نیست.

در خاکهای زراعی به علت افزایش کودهای فسفری معمولا مقدار فسفر افقهای سطحی بیش از افقهای عمقی است.

جذب فسفر به مقدار کافی در اوایل دوره رشد گیاه اهمیتی بسیار دارد. این اهمیت در اندامهای زایشی بیشتر مشهود است.

 

در تشکیل بذر نقش اسا سی داشته و به مقدار زیاد در بذر و میوه یافت می شود .

در زایش گیاه، گلدهی را متعادل کرده وموجب تقویت و ماندگاری گل میشود.

خاکهایی که فسفر بیشتری تثبیت می کنند در مقایسه با آنهایی که تثبیت  کمتری دارند ، به کود فسفاته کمتری نیاز دارند.

مقدار فسفر جذب شده در خاکهای بکر، به دلیل اکسیدهای آهن و آلومینیوم تبادلی و پایین بودن پ.هاش ، از خاکهای زراعی بیشتر است.

در لایه سطحی خاکهای زراعی ، فسفر با نیروی کمتری به سطح ذرات خاک متصل می شود ،عنصر مذبور بیش از لایه های عمقی خاک برای گیاه قابل استفاده است.

وقتی فسفر به خاک افزوده شود ، حلالیت آن در اوایل بیش ازهر زمان دیگر است ، پس با گذشت زمان ازحلالیت و قابلیت جذب فسفات کاسته می شود.

اثرات متقابل فسفر با ازت :

افزایش عرضه ازت به گیاه باعث افزایش جذب فسفر می شود. این اثر مثبت را میتوان فزونی رشد (گسترش) ریشه در اثر افزایش ازت دانست.

اثرات متقابل فسفر و آهک:

افزودن آهک به خاکهای اسیدی، جذب فسفررا افزایش میدهد.

وجود کربنات کلسیم در مقیاس وسیعتر و بالا رفتن پ. هاش از حد خنثی ،

جذب فسفر کاهش می یابد.

اثرات متقابل فسفر باآهن، مس و پتاسیم:

اثر مذبور پیچیده بوده و تابع عوامل متعدد، ازجمله رقم کشت شده،  

پ.هاش خاک و وضعیت محیط ریشه می باشد.

علائم و اثرات کمبود فسفردر گیاه:

علامت بارزکمبود فسفر، رنگ سبز تیره کدر(کثیف) مایل به آبی با ته رنگ برنزی یا بنفش برگها می باشد .

گیاهان مبتلا به کمبود فسفر کوچک و وامانده هستند. برگهایی خشک و سخت دارند و به همین دلیل کمبود فسفر را «خشک منظر» می نامند.

کمبود فسفر در مرکبات از رشد شاخه های جانبی، باز شدن شکوفه ها و جوانه ها و همچنین رسیدن میوه ها جلوگیری می کند.

کمبود فسفر سرعت رشد و نمو را کند کرده و از عملکرد می کاهد.

 برکیفیت میوه و دانه اثر سوء  بر جای می گذارد.

 خاصیت انبار داری و مقاومت به سرما در محصولات مبتلا به کمبود فسفر کاهش می یابد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد