سبز نیوز

سبز نیوز

مطالب کاربردی گیاهان زینتی.گیاهان دارویی.کشت قارچ.کشت گلخانه ای.تراریوم و بونسای
سبز نیوز

سبز نیوز

مطالب کاربردی گیاهان زینتی.گیاهان دارویی.کشت قارچ.کشت گلخانه ای.تراریوم و بونسای

درختان میوه ایران


فهرستی از درختان میوه و میوه هایی که از ایام گذشته در ایران وجود داشته و یا امروزه در کشورمان کشت می شود . در این نوشته سعی شده به نکته های کوچک ولی مفید نیز از میوه کاری اشاره کنیم  

میوه ها را می توان به صورت زیر دسته بندی کرد .

·              میوه های استوایـــــــی (گرمسیری)                                  

·              میوه های مدیترانه ای

·              میوه های مناطق معتدل

·              میوه های بومی                                                                 

·              میوه های مغزدار

·              میوه های وحشی

·              میوه های غیرخوراکی

    درخت میوه

                                                 

آلبالو : بهترین راه تکثیر خوابانیدن است ولی با قلمه نیز تکثیر می شود .

ازگیل  : ( Mespilus germanica)  جزء میوه های شفت دار و زمان برداشت پائیز است .

انار : میوه انار یک سته است (berry) که کاسبرگ لایه بیرونی و یا پوست میوه را تشکیل می د هد و بهترین راه تکثیر؛ خوابانیدن است ولی با قلمه نیز تکثیر می شود .

آلو  : شامل چندین گونه وحشی و کشاورزی و میوه های هسته دارشفتهای نوع  Prunus ( آلو بخارا ؛آلو برقانی ؛ آلو قطره‌طلا و آلوکک )

انجیر: (Ficus spp ) نیمه گرمسیری  میوه در شاخه سال جاری تشکیل می شود و انواع دیگر( انجیرهندی – هلو انجیری )

آناناس :( Ananas comosus)  جزء میوهای استوایـی

انبه : ( Mangifera indica)  جزء میوهای همیشه سبز واستوایـی(گرمسیری) 

آووکادو : (Avocados)  جزء میوهای استوایـی

انگور ( مو) : نیاز به هرس زیاد دارد ؛ میوه مو به صورت جوانه های مخلوط جانبی روی شاخه های سال جاری تشکیل می شود .

آگلی : )پیوندی از پرتقال ، نارنگی و گریپ فروت , (  جزء مرکبات استوایی  

بادام  :( amygdalus communis)  جهت جلوگیری از سرمازدگی شکوفه از هورمون جیبرلین استفاده کنید .

بالنگ : ( citrus medica ) و جزء سیتروسهاست

به  : (gydonia oblanga)؛  دانه دار وجزء میوه های شفت دار

پاپایا (خربزه درختی)

پرتقال : دارای  گونه های شیرین و ترش است  ؛ جزء مرکبات استوایی

پسته  : مقاوم به خشکی و شوری

تمرهندی  : (Tamarindus indica) ؛ جزء میوهای استوایـی

تمشک ؛  تمشک سیاه : دارای گونه های متعدد است از طبقه rubus  

توت فرنگی : (Frigaria spp) میوه ای کاذب است  به هیچ وجه میوه محسوب نمی شوند اما در آشپزی به شکل میوه کاربرد دارد

خربزه : علائم رسیدگی نوک میوه نرم ؛ در ناحیه دم شیار به وجود بیایید وشبکه پوست برجسته شود و گیاهی از خانواده کدوئیان است

خرما : Phoenix dactylifera) ) ؛ ( تامار- رطب- خلال و کال مراحل مختلف رشدی میوه خرماست ) ؛ مقاوم به خشکی و شوری و تکثیر از  پاجوش

خرمالو  : ( Diospyros kaki) ؛ از میوههای بومی آسیاست

زرشک : نیمه گرمسیری

زیتون : نیمه گرمسیری

زالزالک  : (Crataegus spp. ) ؛ جزء میوه های شفت دار

زردآلو  : ((prunus armenica ؛ میوه های هسته دارشفتهای نوع  Prunus و دارای واریته هائی از جمله شکرپاره ؛ نادری و شاه  پسند مشهد می باشد

سیب : جزء میوه های شفت دار ؛ دانه دار ؛  به چهارپایه تقسیم می شوند : خیلی پاکوتاه EM9 .   پاکوتاه EM7,EM26 .  قوی EM2  . خیلی قوی         . EM 16

کوکبی (میوهٔ ستاره)

کیوی  : سفرس چینی Actinidia spp ))

گواوا (زیتون محلی) : ( (Psidium guajava ؛  جزء مناطق نیمه حاره ای

گیلاس : میوه های هسته دارشفتهای نوع Prunus    گلها روی شاخه های 2 ساله و 2 سال به بالا تشکیل می شود

گریپ‌فروت  : جزء مرکبات استوایی

گلابی :pyrus commonis)) ؛ جزء میوه های شفت دار ؛ گلها روی اسپورهای 2 ساله تشکیل می شود ؛ دانه دار ؛ پیوند مناسب اسکنه  ؛ دارای گونه های اروپا و آسیایی Pyrus spp   و تخمدان گلابی اپی جین است

لایچی  :( Litchi chinensis) ؛ جزء مناطق نیمه حاره ای

لیموشیرین  : حساس به سرما و جزء مرکبات استوایی  

موز  : جزء میوهای استوایـی

نارگیل : (Cocos spp) ؛ جزء میوهای استوایـی

نارنج  : مقاومت به امراض و نسبت به سرما  بیش از پرتقال

هلو :برای کشت هلو در اراضی قلیایی وآهکی پایه زرد الو – اراضی سنگین گوجه – اراضی سنگلاخی بادام  استفاده می شود – البته از خود هلو نیز می توان برای پایه استفاده کرد و میوه های هسته دارشفتهای نوع Prunus ؛ واریته های زودرس هلو قرمز رضائیه ؛ شاه پسند و انجیری دانشکده می باشد 0

 

 هندوانه : (Citrullus vulgaris ).  طالبی .  بادام ‌زمینی . بلوط ؛ توت .  خیار .

 

  دارابی .  ذغال‌اخته . شاه‌توت  شفتالو .  شلیل .  فندق .  کُنار .  لیمو

 

 ترش .  نارنگی . بلوط  .گوجه . گردو 

 

البته در ایران میوه های متعدد دیگری نیز وجود دارد که بصورت وحشی پرکنده اند و به دلایل مختلف استفاده نمی شوند و یا در مناطق محلی استفاده میشود .

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد